Een holistische massage wordt ook wel therapeutische massage genoemd. Want wat houdt een holistische massage nou precies in?

Stel je zelf eens voor: je gaat naar de masseur voor een ontspanningsmassage. Je geeft aan dat je nek wat vastzit en je rug mag ook wel lekker gemasseerd worden. Je ligt een uurtje op de massagetafel heerlijk te genieten van de ontspanning die het je geeft. Misschien val je zelfs wel in een ontspanningsslaap. Je gaat na een uur met een voldoen, ontspannen, hoofd leeg en energiek lijf weer naar huis.

Een maand later ga je weer naar de masseur met hetzelfde verhaal: last van je nek en schouders en je rug zeurt nu toch ook wel een beetje. Hetzelfde ritueel speelt zich elke keer weer opnieuw af.....

De vraag hierbij is dan ook, wat is de oorzaak van de spanning in de nek, schouders en rug. Hoe komt het dat de klachten elke keer "weer terug" komen. Als het al weg is geweest. Want de massage van dat moment is echter maar een tijdelijke oplossing. Het heeft je een moment van ontspanning gegeven, je voelt je weer energiek, je nek en schouders voelen weer even "licht". Je loopt de deur uit en gaat verder in je ritme. Je dagelijkse bezigheden pak je weer op. Je gedachten worden weer in beslag genomen. Misschien maak je je zorgen over iets. Of voel je je niet lekker door welke omstandigheden dan ook. En je hebt geen ontspanningsmoment meer voor jezelf. Ja, dan ben je zo weer terug bij af.


Een holistische massage
gaat iets verder dan een gewone (ontspannings-)massage. Dan wordt er ook gekeken (lees: gevraagd) naar de oorzaak bij eventuele klachten. Draag je veel zorgen mee. Wat voor werk doe je. Heb je wel een juiste lichaamshouding? Of gebruik je medicijnen... etc.

Kom je voor de eerste keer naar de praktijk voor een massage, dan dien je ook altijd van tevoren een anamnese formulier in te vullen. Waarom vraag ik dit? Soms wordt er niet aan gedacht om iets door te geven waar je bijvoorbeeld lichamelijk last van zou kunnen hebben, of als je medicijnen gebruikt. Terwijl dit belangrijke punten kunnen zijn waar rekening mee gehouden kan (moet) worden met masseren.

 

Wil jij een massage reserveren? Klik dan op onderstaande massage behandelingen. Gevonden wat jou aantrekt? Reserveer dan jou plek via de reserveer button. Wist je dat je voor de massages ook een abonnement kunt afnemen? Per maand betaal je dan €55,00 via een automatische incasso, met een afname voor minimaal een half jaar.  Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Liever een rittenkaart? Zie hiervoor de tarieven.


Denk je nu bij jezelf ik heb geen idee welke massage goed zou zijn voor mij, of die bij mij zou passen.  Kies dan altijd voor de ontspanningsmassage. Tijdens onze eerste afspraak zal ik je dan adviseren welke massage het beste bij je zou passen.

Wil je eerst kijken welke massages er gegeven worden en waarvoor ze ingezet kunnen worden? Kijk dan eens hieronder.

Kruidenstempelmassage

De kruidenstempelmassage is een ideale massage voor wie gespannen is, moe of lusteloos. De massage biedt hulp in stressvolle momenten omdat ze het lichaam stimuleert en nieuwe energie geeft. Door de helende werking van de kruiden kom je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk weer tot rust. Je komt dus weer helemaal in balans met jezelf.
Lees hier verder .....

Metameric massage

Een Metameric massage is een massage van de huidlinten die er voor zorgt dat de bloedcirculatie verbeterd wordt en pijn over het gehele lichaam wordt verminderd.

Dit kan komen doordat de spanning op het zenuwstelsel niet verlaagd kon worden. Want lukt dit niet, dan is het ook moeilijk om van je pijnklachten af te komen.
Lees hier verder .....

Handreflex massage

Door middel van een handmassage kun je genieten van een heerlijk moment voor jezelf. De handmassage is ook even snel en makkelijk in te plannen in een druk schema. Je zou deze bij wijze van spreken zelfs tijdens je lunch pauze kunnen boeken. Een goede handmassage is rustgevend, ontspannend en een fijne manier om eventuele pijn in gewrichten te verminderen.
Lees hier verder .....

Vlindermassage

De vlindermassage bestaat uit een warme, zachte, trage en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze subtiele massage zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning, maar werkt ook bijzonder krachtig. De balans in het lichaam wordt hersteld en blokkades en oude spanningen vloeien weg. De herhalingen hebben een meditatief karakter.
Lees hier verder .....

Fibromyalgie massage

De Fibromyalgie massage is alleen gericht op verlichten / verminderen van de pijnklachten. Het zal Fibromyalgie niet genezen. Door de massage wordt er endorfine aangemaakt en dit stofje zorgt ervoor dat je minder pijn ervaart. Het stofje serotine dat aangemaakt wordt met de massage geeft je een blij gevoel.
Lees hier verder .....

Ontspanningsmassage

Ben je de laatste tijd prikkelbaar, moe, lusteloos, heb je veel stress of misschien wel een burn-out? Dan is het goed mogelijk dat je dat op fysiek gebied ook gaat merkten of misschien al wel merkt. Je krijgt last van slapeloosheid, spierpijn, stijve en pijnlijke spieren, hoofdpijn, rugpijn, nek- of schouderklachten of allerlei andere vervelende eigenaardigheden.


Gelukkig kun je met een ontspanningsmassage even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en word je lichaam en geest weer helemaal in balans gebracht.
Lees hier verder .....

Cupping massage

De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Toxines (ook wel genoemd als afvalstoffen) –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen.
Lees hier verder .....

Body-scrub (massage)

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en is continu bezig om zichzelf te vernieuwen en te herstellen. Helaas hebben dode huidcellen de neiging zich op te hopen tijdens dit proces, waardoor je huid er dof of schilferig uit gaat zien. Een bodyscrub gaat dit probleem tegen en verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar zorgt tevens voor een glanzende huid.
Lees hier verder .....

Massage bij kanker

Zeker in een periode dat aanraking puur medisch is geworden is dit een weldaad voor lichaam en geest. Gelukkig is er steeds meer bekend over kanker en de invloed hiervan op het lichaam. Gelukkig is er ook steeds meer bekend over het krijgen van een massage bij mensen die kanker hebben en welk effect dit kan hebben op zowel lichaam als geest. Deze vorm van massage wordt aangepast op het soort kanker je hebt, de klachten die je hebt en de conditie waarin je verkeert. Je lichaam raakt echt niet in disbalans bij een massage, maar ontspant juist.
Lees hier verder .....

Intuïtieve/holistische massage

Een holistische massage gaat iets verder dan een gewone (ontspannings-)massage. Dan wordt er ook gekeken (lees: gevraagd) naar de oorzaak bij eventuele klachten. Draag je veel zorgen mee. Wat voor werk doe je. Heb je wel een juiste lichaamshouding? Of gebruik je medicijnen... etc.
Lees hier verder .....


Arrangementen

Voeten arrangement

Een heerlijk verwenmoment voor je voeten en onderbenen: "een voeten arrangement". Niet alleen je voeten hebben hier profijt van, maar je hele body, je mind en je soul zullen hiervan meegenieten.
Lees hier verder .....

Hoofdmassage voor thuis

Breng olie op de vinger- en duimtoppen. Door je schedel met olie te masseren, creëer je een gevoel van kalmte en rust. op deze manier kalmeer je en kun je gevoelens van angst en onzekerheid verminderen.

(Deze hoofdmassage is op eigen verantwoordelijkheid. Heb je ongemakken aan je hoofd, dan altijd eerst overleg met je huisarts.)