Praktijk voor groei, ontwikkeling en zingeving.

Massage

Een holistische massage wordt ook wel therapeutische massage genoemd. Want wat houdt een holistische massage nou precies in?

Stel je zelf eens voor: je gaat naar de masseur voor een ontspanningsmassage. Je geeft aan dat je nek wat vastzit en je rug mag ook wel lekker gemasseerd worden. Je ligt een uurtje op de massagetafel heerlijk te genieten van de ontspanning die het je geeft. Misschien val je zelfs wel in een ontspanningsslaap. Je gaat na een uur met een voldoen, ontspannen, hoofd leeg en energiek lijf weer naar huis.

Een maand later ga je weer naar de masseur met hetzelfde verhaal: last van je nek en schouders en je rug zeurt nu toch ook wel een beetje. Hetzelfde ritueel speelt zich elke keer weer opnieuw af.....

De vraag hierbij is dan ook, wat is de oorzaak van de spanning in de nek, schouders en rug. Hoe komt het dat de klachten elke keer "weer terug" komen. Als het al weg is geweest. Want de massage van dat moment is echter maar een tijdelijke oplossing. Het heeft je een moment van ontspanning gegeven, je voelt je weer energiek, je nek en schouders voelen weer even "licht". Je loopt de deur uit en gaat verder in je ritme. Je dagelijkse bezigheden pak je weer op. Je gedachten worden weer in beslag genomen. Misschien maak je je zorgen over iets. Of voel je je niet lekker door welke omstandigheden dan ook. En je hebt geen ontspanningsmoment meer voor jezelf. Ja, dan ben je zo weer terug bij af.


Een holistische massage
gaat iets verder dan een gewone (ontspannings-)massage. Dan wordt er ook gekeken (lees: gevraagd) naar de oorzaak bij eventuele klachten. Draag je veel zorgen mee. Wat voor werk doe je. Heb je wel een juiste lichaamshouding? Of gebruik je medicijnen... etc.

Kom je voor de eerste keer naar de praktijk voor een massage, dan dien je ook altijd van tevoren een anamnese formulier in te vullen. Waarom vraag ik dit? Soms wordt er niet aan gedacht om iets door te geven waar je bijvoorbeeld lichamelijk last van zou kunnen hebben, of als je medicijnen gebruikt. Terwijl dit belangrijke punten kunnen zijn waar rekening mee gehouden kan (moet) worden met masseren.

 

Wil jij een massage reserveren? Klik dan op onderstaande massage behandelingen. Gevonden wat jou aantrekt? Reserveer dan jou plek via de reserveer button. Wist je dat je voor de massages ook een abonnement kunt afnemen? Per maand betaal je dan €50,00 via een automatische incasso, met een afname voor minimaal een half jaar.  Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.


Denk je nu bij jezelf ik heb geen idee welke massage goed zou zijn voor mij, of die bij mij zou passen.  Kies dan altijd voor de ontspanningsmassage. Tijdens onze eerste afspraak zal ik je dan adviseren welke massage het beste bij je zou passen.


Hoofdmassage voor thuis

Breng olie op de vinger- en duimtoppen. Door je schedel met olie te masseren, creëer je een gevoel van kalmte en rust. op deze manier kalmeer je en kun je gevoelens van angst en onzekerheid verminderen.

(Deze hoofdmassage is op eigen verantwoordelijkheid. Heb je ongemakken aan je hoofd, dan altijd eerst overleg met je huisarts.)