Kruidenstempelmassage

De kruidenstempelmassage is een massage die uit het oosten vandaan komt. Volgens de oude oosterse traditionele kennis werden spanningen en pijnen weggenomen of goed behandeld met warme kruidencompressen die men in bed legde. Om alles bij elkaar te kunnen houden werden er bundeltjes van gemaakt. En tegenwoordig worden deze bundeltjes gebruikt op een westerse wijze in een massage.

Het zijn bundeltjes kruiden in een katoenen of linnen doek gewikkeld die opgewarmd worden door middel van stoom. Deze bundeltjes bezitten niet alleen een activerende of een ontspannende eigenschap, maar ook een reinigende eigenschap.

Voorafgaand aan de behandeling krijg je eerst een heerlijk geurend voetbad. Daarna mag je plaats nemen op de massagetafel en wordt je huid gescrubd. De scrub zorgt ervoor dat je poriën open komen te staan, zodat het effect van de kruidenstempels beter wordt opgenomen in je lichaam en zelfs kan doordringen tot diep in het onderliggende weefsel.. Zodra de scrub weer verwijderd is en je huid schoon, kan de massage beginnen met de verwarmde kruidenstempels. Door de opwarming van de kruidenstempels worden de kruiden volledig afgegeven aan het lichaam. Wordt de doorbloeding en de stofwisseling geactiveerd én je spieren worden soepel.

De kruidenstempelmassage is een ideale massage voor wie gespannen is, moe of lusteloos. De massage biedt hulp in stressvolle momenten omdat ze het lichaam stimuleert en nieuwe energie geeft. Door de helende werking van de kruiden kom je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk weer tot rust. Je komt dus weer helemaal in balans met jezelf.

 

Deze massage is dan ook uitermate geschikt:

  • in tijden van stress, wanneer je lichaam vraagt om nieuwe energie
  • om je vitaliteit te stimuleren, verbeteren
  • voor verlichting bij spanningen, vermoeidheid, lusteloosheid, reuma, jicht, artrose, acute en chronische spierpijn en Fybromyalgie.

De kruidenstempel kun je plaatsen op de pijnpunten van het lichaam, vergelijkbaar met een Hotstone massage, of er worden rollende bewegingen gemaakt over de energielijnen van het lichaam. Blokkades maak je op deze manier vrij waarna het lichaam weer in balans komt. .

Een ideale massage dus om je lichaam zowel te ontspannen, te activeren en te reinigen.