Cupping massage


Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op.
De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Toxines (ook wel genoemd als afvalstoffen) –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel dat na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen, zal er verbetering in de symptomen optreden. Spieren en huid worden goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg complete ontspanning.

Cupping is vooral goed omdat

Het dieper werkt dan eender welke massage.
Het een sterke doorbloeding van het behandelde gebied heeft.
Het de stofwisseling bevordert.
Het de huid van afvalstoffen bevrijdt en de huid beter laat ademen.
Het de lichaamseigen weerstand versterkt.

Indicaties voor cupping massage

Spierspanning: door fysieke of psychische belasting of trauma. Deze ervaringen worden in het lichaam opgeslagen en als ze onverwerkt blijven of verdrongen worden kan dit leiden tot een blokkade of verhardingen.
Doorbloedingsstoornissen: slecht transport van zuurstof in bloed.
Spanningshoofdpijnen.
Reuma: chronische aandoening die klachten veroorzaken in gewrichten, kapsel, de spieren, de pezen, slijmbeurzen en botten.
Bronchiale astma.

Cupping massage bij afvallen

Afvallen is echt wel meer dan alleen maar minder eten. Tijdens het afvallen komen er namelijk gif- en afvalstoffen vrij in je lichaam. Om gezond en fit te blijven, wil je deze afvalstoffen zo snel mogelijk kwijt. Cupping massage is daar uitstekend geschikt voor.
Met gebruik van oliën zoals eucalyptus, arnica of pepermunt zal dit effect nog extra versterkt worden

Cupping massage tegen cellulite

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid huid genoemd. Het wordt gezien als een zeer storend probleem. En dan vooral in de zomermaanden als vrouwen een korte broek of rok aan willen doen. Meestal komt cellulite ook voor bij vrouwen op de benen en billen. Cellulite komt echter niet alleen maar voor bij vrouwen met overgewicht. Een verhoogt vetpercentage kan er wel voor zorgen dat de cellulite verergert.

Een cuppingmassage bij cellulites zorgt er voor meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen komen. Dit komt de huidkwaliteit ten goede. De cuppingmassage is daarom ook

effectief in elk stadium van cellulites. Het zorgt er namelijk voor dat het lichaam makkelijk vocht en vet afvoert en dat de huid elastine en collageen aanmaakt. Na een behandeling zal de huid er ook weer steviger uitzien.

Beloon je lichaam met cuppingmassages om het werk van afvallen en cellulite vermindering af te maken. Voor een goed effect adviseren wij hier een kuur voor af te nemen.