Handreflexmassage

Handmassage, het is een minder bekende massage techniek dan een voet – of rug massage. Maar het heeft zeker net zo’n ontspannend effect!

Handen hebben veel te verduren. De dunne, zachte huid op de handen heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf, drogen snel uit en zijn daardoor gevoelig voor rimpelvorming. Dit proces kan vertraagd worden door massage met voedende crèmes of oliën. De huid raakt beter doorbloedt en ziet er weer prachtig uit!

Een handmassage is een makkelijke en snelle manier om even te ontspannen en te ont-stressen. Het is de ideale manier om toch even te relaxen wanneer je geen tijd hebt voor een complete lichaamsmassage.


Door middel van een handmassage kun je genieten van een heerlijk moment voor jezelf. De handmassage is ook even snel en makkelijk in te plannen in een druk schema. Je zou deze bij wijze van spreken zelfs tijdens je lunch pauze kunnen boeken. Een goede handmassage is rustgevend, ontspannend en een fijne manier om eventuele pijn in gewrichten te verminderen. Je handen gebruik je de hele dag, maar worden toch ook vaak vergeten bij een verwenmoment. En dat terwijl je ze zo intensief gebruikt! Geef ze daarom ook de aandacht die ze verdienen, want het masseren van de handen is namelijk niet alleen fijn voor je handen, maar kan bijdragen aan een algehele ontspanning van je volledige lichaam.

Met de handmassage worden spieren, pezen en gewrichten weer soepel en flexibel.


De handmassage kan ook gebruikt worden in combinatie met een manicure afspraak. Heb je vaak koude handen en een slechte bloedsomloop? Dan is dit de perfecte behandeling voor je handen. Na de massage zullen je handen weer heerlijk ontspannen aanvoelen.

Wist je dat een handmassage ook RSI klachten kan voorkomen of verlichten? Één van de oorzaken van RSI is een herhaalde steeds terugkerende handeling van de hand / polsgewricht. Een handmassage maakt de spieren weer soepel en wrijft de spanning er als het ware uit.


De handmassage is tevens uit te breiden met een reflexmassage. Ook voor de voeten staat de reflex massage beter bekend dan bij de handen. Maar is tevens toe te passen op de handen. Ook de handen staan namelijk in verbinding met onze organen, zenuwweefsel en meridianen (ook wel energiebanen genoemd). Door deze te masseren worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven en herstelt de energiestroom in het lichaam.

Maar of je nou klachten hebt of niet, het blijft een feit dat je handen dagelijks een hoop te verduren hebben. Dus dat beetje extra aandacht kunnen ze wel gebruiken.