Webinar Holistisch Tekenen

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 19:30

Holistisch Tekenen

 

==Tekenen met een visie==

 

Tekenen met een holistische invalshoek. Ooit van gehoord? Want hoe kun je het holisme nu vertalen naar je papier.

 

Je verhaal opschrijven is iets wat veel meer bekend is. Pak je pen en schrift en schrijf je visie op, je intenties, je irritaties, je verleden of je toekomst.

 

Maar als je nu eens in plaats van een pen een potlood pakt en een tekenvel? Welk verschil zou dat maken voor jou? En geloof me, je hoeft echt niet te kunnen tekenen! Als je een potlood vast kunt houden, dan kun je ook tekenen.

 

Met je potlood kun je situaties gaan uitbeelden, je gedachten verzetten, je geest de vrijheid te geven om te doen wat er op dat moment naar boven komt.

 

In deze blog zal ik een, klein, globaal verhaal vertellen wat je kun tekenen met een visie. Want er is enorm veel te vertellen over holistisch tekenen. En aan het einde van dit blog is er een mooie tekenopdracht voor je.

 

De redenen om holistisch te gaan tekenen en de effecten die je er mee kunt bereiken, die zijn overweldigend groot.

Hieronder geef ik een kleine opsomming daarvan om er een beter beeld bij te krijgen.

 

 • Tevreden zijn met jezelf
 • Harmonie en balans in omgang met anderen
 • Conflicten opruimen
 • Je levensmotivatie neerzetten
 • Jouw persoonlijke doel
 • Creativiteit
 • Actie en motivatie
 • In je FLOW komen
 • Je geluk grijpen
 • Kansen zien en benutten
 • Transformatie
 • Je gevoelens in beeld brengen
 • Je intentie neerzetten
 • Je innerlijke kind vrijheid geven
 • Doelen bereiken
 • Patronen doorbreken
 • Situaties letterlijk afronden
 • Persoonlijke groei
 • Je mantra vastleggen
 • Oneindig
 • Gezondheid
 • Je aura reinigen
 • Vrijheid creëren
 • Je chakra’s in balans brengen

 

Zoals je ziet, ik kan nog wel even doorgaan welke effecten je kunt bereiken met potlood en papier. Razend enthousiast word ik hiervan!

 

Met wat voor soort tekening kun je dit allemaal doen? Kun je dit allemaal bereiken? Eigenlijk met alle soorten tekeningen. Want iedere tekening vertelt jou iets. Iedere vorm en iedere kleur heeft iets te vertellen, te zeggen of te laten zien.

 

Als je een leeuwin tekent, krijg je je brul instinct! Zo van , “IK KAN DAT! Kom maar op!” Wanneer je een hart tekent, versterk je je eigenliefde en medeleven. Wanneer je een spiraal tekent, vind je het makkelijker om met de stroom mee te gaan. En als je duidelijkheid wilt, teken dan een pijl. Als je een zelfreiniging wenst om te verduidelijken en te verlichten, teken dan een lotusbloem.

 

De mandala bijvoorbeeld is één van de oudste en meest heilige meditatieve symbolen. Terwijl je je mandala tekent, zul je je ware centrum herontdekken. Als je ogen rond en rond cirkelen langs de randen van de mandala, synchroniseer je ook allebei de hersenhelften.

Teken een mandala als je jezelf naar het heden wil brengen. Als je je energie op één lijn wil brengen met je ware centrum. Je mandala zal zich ontpoppen als een levenslijn met gebeurtenissen uit je leven.

 

Als een spinnenweb vangt een tekening jouw talloze ervaringen, gedachten, ideeën en overtuigingen in een verenigd stuk en elk klein onderdeel ondersteunt het geheel. En iedere tekening die je maakt is als een kleine druppel op de oppervlakte van de kalme of onrustige oceaan die in je kern zit.

 

Je krijgt een AHA-moment als je je innerlijke kind de vrijheid geeft om zich te uiten. Terwijl je je geest bevrijd en je volledig verbind met de dromen die jij wil manifesteren.

 

Je vreugde

Je enthousiasme

 

En je creëert deze ervaring symbolisch en energetisch. In het hier en nu, in je fysieke wereld op papier, begin je door éénvoudigweg aan het begin van je tekening je intentie te uiten. En je gekozen intentie het stuur, het wiel te laten zijn van jouw creatieve aandacht. En terwijl je het symbolisch in de realiteit creëert, stem je je af op je vermogen om de volledige expressie ervan in je leven te magnetiseren.

 

“Jouw tekening wordt jouw magneet”

 

Moet je kunnen tekenen? Iedereen heeft aanleg om te tekenen. Iedereen kan rondjes, strepen en vierkantjes tekenen. We kunnen allemaal een stift pakken en stipjes zetten. Heb je wel eens gedachteloos op een papier zitten krabbelen terwijl je aan de telefoon zat? Ongetwijfeld! Giet deze krabbeltjes in een mooi jasje en je hebt een tekening. Probeer het maar eens met onderstaande tekenopdracht.

 

“Een teken opdracht voor jou om je wens te uiten”

 

Pak een pen en papier en begin gewoon eens rondjes te maken. Groot, klein, boven aan het papier, in het midden. Netjes naast elkaar of juist door elkaar heen. Begin maar gewoon eens rondjes te tekenen, meer hoef je niet te doen. En bedenk bij elk rondje wat je tekent wat jij graag zou willen. Dus niet de verwachting van iemand anders, maar wat JIJ wil…..

 

Om het proces wat fijner te maken voor je, of om meer in de FLOW te komen, kun je een muziekje aan zetten op de achtergrond. Rustgevende muziek waarbij je je gedachten kunt laten lijden, om je mee te nemen in de stroming. Misschien wil je meerdere kleurtjes gebruiken? Gebruik je potloden of liever stiften? Ga hierbij op je gevoel af. Je hoeft niet te onthouden welke gedachte je bij welk rondje hebt gehad. Of welke wens je hebt benoemd. Of welke intentie je hebt gezet. Jouw ware ik onthoud dat wel. En het zal weer naar boven komen op het moment dat dat nodig is.

 

Als je klaar bent, kijk dan maar eens naar je tekening. Is het zo goed voor jou? Staan er te veel rondjes of mogen er nog wel een paar bij? Of misschien wil je wel een aantal rondjes inkleuren. Ga ook eens met je potlood, pen of stift een aantal keren over hetzelfde rondje heen als je je intentie zet. En herhaal deze als een mantra voor jezelf. Dit is ook het moment om je rondjes tekening te gaan afronden. Een tekening waar jij je goed bij voelt. Een tekening die niet perfect hoeft te zijn. Want jij bent die tekening op dit moment.

 

Na dit te hebben gedaan, ga je met je tekening op een rustig plekje zitten en je gaat naar je tekening kijken. Kijk maar eens naar het geheel en naar alle rondjes apart. Naar de grootte die je hebt gebruikt en naar de kleuren. En ongetwijfeld zal er een rondje zijn die er uit springt voor je, waar je als een magneet naar toe getrokken wordt. Laat het maar gebeuren, laat het zo zijn. Zucht maar eens diep. En voel maar eens wat het met je doet. Ga niet te hard proberen na te denken welke wens of intentie je bij dit rondje had. Dat komt wel weer. Laat het maar stromen. Voel maar wat jij mag gaan doen voor jezelf……..

 

En als laatste zet je bij het rondje wat voor jou de magneet is, die jouw aandacht vast houd, één woord.

 

Zou je deze tekenopdracht graag live willen volgen? Op zondag 24 januari staat er een webinar gepland om 11:00 uur. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij! Hieronder aan mijn blog vind je de knop om jezelf aan te melden. Zie ik jou zondag?

 

Lieve groet, Marianne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.