Fire and Ice massage

Veel mensen hebben "last" van koude handen en voeten. Of hebben regelmatig te kampen met krampen in voeten of kuiten.
Maar wat kun je er mee doen? Als eerste krijg je vaak te horen of je voldoende water gedronken hebt en dat je dan magnesium zou kunnen gaan gebruiken. Maar wat als je dit al doet? Of je merkt geen effect?


Verjong geest en lichaam met deze circulatieversterkende massagetherapie door deze te beginnen met een heerlijk verwarmd voetenbad met etherische oliën van onder andere grapefruit en rozemarijn.

De Fire and Ice techniek helpt pijn te verminderen en de circulatie te verhogen naar wondgebieden en beperkte bloeddoorstroming. Hierbij wordt gebruik gemaakt van afwisselend warme en koude verpakkingen. Deze effectieve Fire and Ice therapie wordt geïntegreerd aan een masssage aan handen en voeten. Door het gebruik van etherische oliën en massagetechnieken zal de Fire and Ice massagetherapie het beoogde doel alleen maar verhogen.


Kwaliteit kompressen

Veen of modder voor modderbaden heeft zijn unieke werking in de warmte- en koudetherapie te danken aan zijn inherente fysische structuur. De modder heeft een zeer gevoelige structuur die onder mechanische invloed makkelijk vernietigd kan worden.Zodra de structuur is vernietigd, verliest het veen zijn typische thermofysische werking. Om te garanderen dat de gevoelige structuur behouden blijft en u kunt genieten van de onvervalste natuurlijke werking van het veen, worden de moorkussens voorzichtig met de hand gemaakt.

De geneeskrachtige veenturf voor deze kompressen wordt gehaald uit de vindplaatsen rond Bad Aibling. Veenturf staat vanouds bekend als populair natuurgeneesmiddel. Veenturf wordt in veel kuuroorden en zorginstellingen gebruikt in de vorm van baden en pakkingen. Veenturfbaden zijn een uitstekend middel om te ontspannen. Dankzij hun bijzondere thermische eigenschappen zijn zij bovendien geschikt om de behandeling te bevorderen van reumatische aandoeningen en chronische klachten aan het ondersteunings- en bewegingsapparaat.

De buitenkant van het kompres dat hierbij gebruikt wordt, bestaat uit een speciale soepele folie. Deze folie bevat geen metalenof andere stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en is daardoor fysiologisch onschadelijk. De inhoud van het kussen bestaat voor 100% uit veen (modder voor modderbaden) uit het veen van Bad Aibling. Het is getest door het "Researchinstituut voor balneologie* en kuuroordwetenschappen Bad Elster" en goed bevonden voor balneologisch gebruik.

* Balneologie: leer van de geneeskrachtige bronnen en veenturven en van het gebruik hiervan in de geneeskunde voor de behandeling en genezing van ziektes.


Een Fire & Ice massage met deze modderkompressen:

  • Verlicht spanningen
  • Is goed voor chronische spier-, rug- en gewrichtspijnen
  • Tegelijkertijd maakt het je spieren los en bevordert het de doorstroming
  • Een massage met veenmodder voedt de huid. Daardoor wordt onze energiestroom versterkt. En daardoor ontspant ons lichaam en creëert het een behaaglijk gevoel.