Ervaar jij één of meerdere van onderstaande klachten?

  • Spijsverteringsklachten
  • Rug-, nek- en schouderklachten
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn, migraine
  • Stress en burn-out klachten
  • Slecht slapen
  • Onrust
  • Menstruatieproblemen
  • Overgang
  • Verdriet

Dan kan VoetreflexPlus verlichting brengen. Gezondheid kunnen we zien als een toestand van evenwicht binnen ons lichaam. Wanneer het lichaam uit balans is, kunnen er blokkades ontstaan welke zich uiten in lichamelijke klachten. Op je voeten is heel je lichaam weerspiegeld. Sommige punten kunnen tijdens de behandeling gevoelig zijn. Dat zijn dan vaak ook de gebieden die deze massage nodig hebben. Je zult merken dat deze pijn tijdens het masseren afneemt en plaats maakt voor ontspanning. Deze ontspanning werkt door in jouw lichaam en geest en helpt een nieuwe balans te creëren.

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe dat de verschillende organen, systemen en lichaamsdelen in het lichaam worden weerspiegeld in bepaalde reflexpunten op de voeten. Door het stimuleren van deze reflexpunten, gelooft men dat het helpt om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te bevorderen en een gevoel van welzijn te bevorderen. Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is om sommige van de claims te ondersteunen, melden veel mensen die voetreflexologie ondergaan, positieve effecten op hun gezondheid en welzijn.

Hier zijn enkele voordelen die vaak aan voetreflexologie worden toegeschreven:

Ontspanning en stressverlichting: Voetreflexologie kan helpen om spanning en stress in het lichaam te verminderen. Het masseren van de reflexpunten op de voeten stimuleert het zenuwstelsel en bevordert de ontspanning, waardoor de algemene gemoedstoestand verbetert.

Verbeterde bloedcirculatie: Door het stimuleren van de reflexzones op de voeten, kan de bloedcirculatie worden verbeterd. Dit kan helpen om zuurstof en voedingsstoffen efficiënter door het lichaam te transporteren, waardoor de cellen en weefsels worden gevoed en afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd.

Verlichting van pijn en spanning: Voetreflexologie kan verlichting bieden bij pijn en spanning in verschillende delen van het lichaam. Het masseren van de juiste reflexpunten kan helpen om specifieke pijnpunten te verlichten en het lichaam te helpen zichzelf te genezen.

Stimulatie van het immuunsysteem: Door het activeren van bepaalde reflexpunten, kan voetreflexologie het immuunsysteem versterken en de algehele weerstand van het lichaam tegen ziektes verbeteren.

Balans in het lichaam: Volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) worden de reflexzones op de voeten geassocieerd met verschillende meridianen en organen in het lichaam. Het stimuleren van deze punten wordt verondersteld de balans van de energie (Qi) in het lichaam te herstellen, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid.

Verbeterde slaapkwaliteit: Voetreflexologie kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit door het zenuwstelsel te kalmeren en ontspanning te bevorderen. Mensen die regelmatig voetreflexologie ondergaan, melden vaak een betere nachtrust.

Ondersteuning van de spijsvertering: Het masseren van specifieke reflexpunten op de voeten kan de spijsvertering bevorderen, waardoor de opname van voedingsstoffen verbetert en spijsverteringsproblemen worden verminderd.

Verlichting van zwangerschapsongemakken: Voetreflexologie kan ook gunstig zijn voor zwangere vrouwen. Het kan helpen bij het verminderen van zwangerschapsongemakken zoals misselijkheid, rugpijn en vermoeidheid. Dit echter wel pas ná het 1e trimester.