Bij voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door deze reflexzones te masseren wordt - in het bijbehorende deel van het lichaam - de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd. Het menselijk lichaam zit namelijk zo mooi in elkaar dat deze veel verstoringen zelf kan oplossen. Als het maar in balans is.

Voetreflexologie is al eeuwenlang een effectief gebleken natuurgeneeswijze. Het is een holistische therapie. Dat wil zeggen dat er tijdens de behandeling ruim aandacht is voor jou als mens in het geheel en niet alleen voor de klacht.

 

Ik maak gebruik van de reflexzones en meridianen op je voeten en onderbenen.

Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met alle organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam. Door massage of palperen op deze punten worden de organen en bloedsomloop gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en je zelfgenezend vermogen wordt in werking gezet. Het doel is het herstellen van de natuurlijke balans in alle functies van je lichaam. Zowel geestelijk als lichamelijk. Er komt weer evenwicht tussen hoofd, hart, gevoel en lichaam.

Bij de Chinese voetreflexologie werken de Chinezen met totaal andere massagetechnieken. Ze gebruiken glijdende technieken waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten. Ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, handen, onderbenen, onderarmen, knieën en ellebogen.

 

 

Als de TCM over organen spreekt dan bedoelen ze hierbij het totale energetische systeem dat aan een orgaan toebedeeld wordt en niet het orgaan zoals we dit Westers kennen. Je koppelt als het ware de reflexzones aan de meridianen en de bijbehorende acupunctuurpunten.

VoetreflexPlus stimuleert de energiebanen, waarop het lichaam reageert met een betere bloedtoevoer naar de diverse lichaamsdelen. Het harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand wordt verhoogd. Ook zorgt VoetreflexPlus voor een goede balans tussen lichaam en geest.

Blokkades (b.v. pijn) in de energiebanen wordt opgeheven en afvoer van afvalstoffen wordt (extra) gestimuleerd. Zo kunnen klachten verminderen en vaak zelfs verdwijnen. Wanneer de blokkades zijn opgeheven, is het lichaam in staat zichzelf te herstellen.

 

Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van het lichaam en geest. Ze zijn weer in evenwicht.

 

De VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse voetreflexologie op de voet en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

Na een cursus Voetreflexmassage te hebben gedaan, werd ik heel erg getriggerd om hier meer de verdieping van te leren kennen. Met die reden ben ik in 2022 gestart met de VoetreflexPlus opleiding bij Total Health Academy. Om meer verdieping te krijgen in de specialisaties die ik heb.

Een VoetreflexPlus behandeling kan ook als losse afspraak gereserveerd worden.

Het beste resultaat krijg je echter als je een traject aangaat van minimaal 6 behandelingen. De eerste afspraak heeft een tijdsduur van 90 minuten. Hierin zit de anamnese en een VoetreflexPlus ontspanningsmassage in.

De tweede afspraak betreft een analytische massage. Hierbij ga ik je voeten onderwerpen aan mijn kritische blik en alles noteren wat ik tegen mocht komen. Bijvoorbeeld: hoe is de kleur van de voeten/tenen, zie of voel ik een verdikking of juist een kuiltje. Hoe is de stand van je voeten en tenen etc.

Vanuit deze 2 afspraken maak ik een verslag en stel ik een behandelplan op voor de komende 4 afspraken die daarna komen.

NOTE: 6 afspraken is een richtlijn maar een goed begin om jou op weg te helpen. Want ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen pad te bewandelen om een doel te behalen. Mocht er nog iets anders nodig zijn om jouw doel te behalen, dan zal ik je dat ook zeker adviseren. Ongeacht of dit bij mij of bij iemand anders zal zijn. Maar dit is geheel afhankelijk van je hulpvraag.

NOTE: Bij iedere voetreflex afspraak maak ik een foto voor en een foto na van de voeten. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan hoor ik dit graag voorafgaand van de afspraak.

Wil jij een korte en snelle oppepper? Dan kun je direct kiezen uit één van onderstaande pakketten.

5 x 60 minuten

3 x 60 minuten

3 x 60 minuten

3 x 60 minuten