Praktijk voor groei, ontwikkeling en zingeving.

VoetreflexPlus

Bij voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door deze reflexzones te masseren wordt - in het bijbehorende deel van het lichaam - de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd. Het menselijk lichaam zit namelijk zo mooi in elkaar dat deze veel verstoringen zelf kan oplossen. Als het maar in balans is. 

 

Voetreflexologie is al eeuwenlang een effectief gebleken natuurgeneeswijze. Het is een holistische therapie. Dat wil zeggen dat er tijdens de behandeling ruim aandacht is voor jou als mens in het geheel en niet alleen voor de klacht.

 

Ik maak gebruik van de reflexzones en meridianen op je voeten en onderbenen.

Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met alle organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam. Door massage of palperen op deze punten worden de organen en bloedsomloop gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en je zelfgenezend vermogen wordt in werking gezet. Het doel is het herstellen van de natuurlijke balans in alle functies van je lichaam. Zowel geestelijk als lichamelijk. Er komt weer evenwicht tussen hoofd, hart, gevoel en lichaam.

Bij de Chinese voetreflexologie werken de Chinezen met totaal andere massagetechnieken. Ze gebruiken glijdende technieken waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten. Ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, handen, onderbenen, onderarmen, knieën en ellebogen.

 

Als de TCM over organen spreekt dan bedoelen ze hierbij het totale energetische systeem dat aan een orgaan toebedeeld wordt en niet het orgaan zoals we dit Westers kennen. Je koppelt als het ware de reflexzones aan de meridianen en de bijbehorende acupunctuurpunten.

 

VoetreflexPlus stimuleert de energiebanen, waarop het lichaam reageert met een betere bloedtoevoer naar de diverse lichaamsdelen. Het harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand wordt verhoogd. Ook zorgt VoetreflexPlus voor een goede balans tussen lichaam en geest.

Blokkades (b.v. pijn) in de energiebanen wordt opgeheven en afvoer van afvalstoffen wordt (extra) gestimuleerd. Zo kunnen klachten verminderen en vaak zelfs verdwijnen. Wanneer de blokkades zijn opgeheven, is het lichaam in staat zichzelf te herstellen.

 

Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van het lichaam en geest. Ze zijn weer in evenwicht.

 

De VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse voetreflexologie op de voet en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

Na een cursus Voetreflexmassage te hebben gedaan, werd ik heel erg getriggerd om hier meer de verdieping van te leren kennen. Met die reden ben ik in 2022 gestart met de VoetreflexPlus opleiding bij Total Health Academy. Om meer verdieping te krijgen in de specialisaties die ik heb.


Dit betekent voor jou dat je korting krijgt op de behandelingen.


Tot 1 september 2023 kost een VoetreflexPlus geen €65,00 euro maar €50,00 voor 60 minuten
Vanaf 1 september 2023 kost de VoetreflexPlus €57,50 voor 60 minuten.
(Een eerste afspraak duurt een kwartiertje langer. Hou hier rekening mee voor jezelf als je de afspraak reserveert.)

NOTE: Bij iedere voetreflex afspraak maak ik een foto voor en een foto na van de voeten. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan hoor ik dit graag voorafgaand van de afspraak.