Cursus Holistische Vlinder Massage

Een wegvliegende vlinder wordt over het algemeen beschouwd als een bevrijdend symbool. Op een spiritueel niveau is de vlinder het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven. De vlinder staat ook symbool voor de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.


Wat is de spirituele betekenis van de vlinder

Wat is de spirituele betekenis van de vlinder, als je deze je pad kruist? De vlinder wordt voornamelijk gekoppeld aan de symboliek van verandering en transformatie.

 • Krachtige transformatie, verandering in je leven, persoonlijkheid
 • Ontwikkeling van verschillende levenscyclussen
 • Vernieuwing, wedergeboorte
 • Speelsheid, zachtheid in jezelf
 • Verhoging van het aardse, afstemmen op emotionele of spirituele zaken
 • De wereld van de ziel, de psyche…

In de tweede plaats gaat het bij de vlinder over het vinden van zingeving in het leven en meer bewust zijn over jezelf.


De vlinder staat voor transformatie. Voordat dit wonderschone diertje in allerlei kleuren en formaten mag rondfladderen op Moeder Aarde moet het een hele weg afleggen. De groei begint als kleine rups, die zich vol vreet met zoveel mogelijk bladgroen. Dan begint de fase van de volwassen rups, die qua uiterlijk enorm kan verschillen van saai uiterlijk tot de meest prachtige kleuren.

Op een zeker moment en alleen de rups weet welk moment dat is, begint het met zich innestelen in een cocon. Eenmaal ingesponnen, start een ingewikkeld proces van totale gedaanteverwisseling. En weer op een zeker moment weet alleen deze nieuwe gedaante dat het tijd is om uit te breken. De cocon open te maken, de vleugels te ontvouwen en als een nieuw en fris gedaante met een compleet schone lei de wereld in te fladderen.


Een stapje terug

Ieder mens krijgt zeker één keer de tijd om zich terug te trekken. Anders dan de rups die maar één keer een vlinder kan worden, heeft de mensheid meerdere transformatiemomenten. Als jouw ziel vindt dat je het nu echt te bont maakt en te ver van je ware zelf afraakt, wordt er ingegrepen. Dat kan zijn dat je je baan verliest, een ongeluk krijgt, ziek wordt, een relatie die toch al niet goed voor je was, maar jij hield die roze bril maar op, rigoureus stopt.

Op de een of andere manier wordt in jouw wereld een soort time-out gecreëerd, waardoor je van slag raakt. Dan is het aan jou om dit moment te herkennen als groeimoment. De emoties die als mens bij je boven komen zullen variëren van boosheid, verdriet, wantrouwen, pijn en misschien ook wel angst. Bij velen van jullie zal je hoofd zeggen: waarom overkomt mij dit nou weer?

Nieuw pad bewandelen

Het is een teken dat je een ander pad mag gaan bewandelen. Dat je in je huidige doen en laten niet jouw missie volgt en jouw levensdoel zal bereiken, waarvan het Universum graag ziet dat het je wel lukt. Ook al ligt de uiteindelijke keuze of je het redt altijd bij jou. Als jou wat overkomen is, ongeacht wat het is, nou ziet als een time-out. Een tijd om te cocoonen en helemaal in je diepste zelf probeert na te gaan wat je kunt verbeteren. Wat je diep van binnen eigenlijk altijd al anders wilt.

Bij jezelf na te gaan wat je kunt leren van de situatie waar je in zit, dat er misschien nog pijn en verdriet te verwerken zijn, of gemis. Dat je te makkelijk over gebeurtenissen in jouw rugzak bent heen gestapt, omdat je er, soms uit een soort zelfbescherming, niet lang bij wilde of als het betrekking heeft op jouw jeugd, kón stilstaan.

Deze gebeurtenissen hebben allemaal invloed gehad op hoe jij als rups bent gegroeid en welke keuzes je hebt gemaakt. Net als het bij de rups op een zeker moment de tijd is gekomen om zich in te spinnen in haar cocon.


Holistische massagetherapie

Brengt lichaam en geest weer in verbinding én in balans

Met een holistische massage behandel je niet alleen de fysieke klachten, maar we kijken ook naar mentale en emotionele gebeurtenissen die op dat moment, of een eerder moment, een rol spelen. Lichaam en geest hangen nu eenmaal nauw samen. Wanneer de balans verstoord raakt, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Vermoeidheid en stress kan leiden tot hoofdpijn en/of nekpijn. Rugpijn is hier ook een goed voorbeeld van. Lichamelijke blessures oplopen doordat je er niet meer goed op bedacht bent. Klinkt er al iets bekends in de oren?

Wat is een holistische massage?

Met een holistische massage zorgen we dat je heelt door blokkades op te heffen en je lichaam, geest en ziel op een diep niveau te ontspannen. Tegelijkertijd geeft jouw lichaam tijdens een holistische massage signalen die iets onder de aandacht willen brengen. Die signalen kunnen pijnlijke plekken in je lichaam zijn, maar ook emoties en gedachten die naar boven komen.

 

Door aandacht te besteden aan de signalen van je lichaam, word je bewust van wat er speelt. Je krijgt meer inzicht in jezelf. Tegelijkertijd maak je contact met je lichaam en leer je weer voelen wat er gebeurt in jouw leven en wat jij daarmee wilt. Het is daarom eigenlijk ook geen gewone massage, en ook zeker geen ontspanningsmassage, maar een massage met een therapeutische inval.

Door op deze manier een massage aan te bieden kun je mensen weer een gevoel van vrijheid geven. Vrijheid in lichaam, geest en ziel.


En wat houd de cursus Holistische Vlindermassage in

Door verschillende technieken die lijken op een vlinder en de bewegingen van een vlinder pas je een (therapeutische) massage toe op het gezicht en de rug.

De cursus bestaat uit 2 dagen. In de ochtend gaan we ons bezig houden met de theorie en in de middag gaan we aan de slag met de praktijk.


Dag 1: gezichtsmassage

 • Basistechnieken en uitleg massage
 • Energetische Flow
 • Vlindermassage technieken
 • Anatomie
 • Meridianen

 

Dag 2: rugmassage

 • Energetische Flow
 • Vlindermassage technieken
 • Anatomie
 • Meridianen

Lesdagen 2024

 

 

Iedere cursusdag is van 9:30 tot 15:30

Wil jij leren hoe je op een zachte, lieve manier blokkades kunt opheffen bij een massage? Reserveer dan je plek door hieronder te klikken. Plaatsen zijn beperkt! Een groep bestaat uit max 4 personen!

Bij het reserveren zie je alleen de eerste dag van de reeks staan. Dus reserveer op 20 januari, 24 februari   OF op 16 maart als je de cursus wil volgen. Je bent dan voor beide dagen ingeschreven.