Body-scrub (massage)

 

Het is de circle of life;
je cellen sterven allemaal een natuurlijke dood. Alleen op deze manier kan je lichaam zich namelijk van top tot teen blijven vernieuwen. Wanneer deze dode huidcellen niet ui zichzelf loslaten op zichzelf gaan ophopen, kunnen ze ingegroeide haren, verstopte poriën of puistjes veroorzaken.


Waarom scrubben

Met scrubben verwijder je dode huidcellen die aan de oppervlakte van je huid liggen. Daarnaast krijg je er olie, viezigheid en restjes make-up en crème mee uit je poriën. Qua effect maakt het dus niet zoveel uit of je nu ’s ochtends of ’s avonds scrubt, maar toch heeft elk deel van de dag zo z’n voordelen.


De voordelen van ’s avonds

Je huid herstelt zichzelf tijdens de nacht. Daarom is het misschien niet zo slim om die kersverse huidcellen de volgende ochtend alweer weg te scrubben. Zeker als je een gevoelige huid hebt, kan je beter ’s avonds aan de slag gaan zodat je huid zich ’s nachts weer kan vernieuwen. Voelt het bovendien niet hemels om met poezelzachte benen onder de lakens te kruipen?


De voordelen van ’s ochtends

Als je helemaal geen gevoelige huid, kan je gerust ’s ochtends scrubben. Je geeft je huid dan de hele dag tijd om te reageren op scheurtjes die jij bewust aanbrengt. Als je dan gaat slapen, is je huid al beter voorbereid op haar nachtelijk herstelproces.


Hoe vaak mag je scrubben

Scrubben van je huid hoeft niet dagelijks. Twee tot vier keer per maand is in principe voldoende. Heb je een vette huid dan mag je eventueel wel iets vaker scrubben, zo’n twee keer per week. Als je een droge huid hebt wordt dit afgeraden omdat een scrub je huid snel rood maakt. De scrub wordt altijd voorzichtig op je huid gemasseerd. Een lichaamshuid is dikker, waardoor er iets harder gescrubd mag worden. Na een scrub is het belangrijk om de huid goed te verzorgen met een hydraterende crème omdat-ie na een behandeling vaak trekkerig en droog aanvoelt. Ook dit wordt bij je gedaan na de behandeling, zodat je met een extra zachte huid de deur weer uit gaat.


Voordelen van scrubben

Naast dat het scrubben van je huid ervoor zorgt dat de oude cellen verwijderd worden, heeft het nog enkele voordelen. Dankzij een flinke scrubbeurt kunnen verzorgende crèmes en douchegels beter in de huid worden opgenomen, dit resulteert in een gehydrateerde en soepele huid. Daarnaast zullen kleine puistjes verdwijnen, word je sneller bruin en zul je minder last hebben van ingegroeide haartjes.

 

1. Je verwijdert alle dode huidcellen. Hierdoor krijg je een glanzende, zachte huid en voelt het weer prettig aan.

2. Je maakt jouw verstopte poriën open. Het opgehoopte talg dat in je poriën zit gaat eruit, waardoor je minder last krijgt van puistjes. Op deze manier laat je puistjes ook verdwijnen.

3. Je wordt sneller bruin. Je huid is schoner en er ligt niets op wat de zonnestralen tegenhoudt. Net als crème kan ook de zon makkelijker door de huid dringen.

4. Door dode huidlaagjes weg te halen, verdun je je huid en heb je minder last van ingegroeide haren. Als je huid te dik is, kunnen je haren de weg naar je huidoppervlak niet vinden en groeien ze naar binnen.

5. Je lichaam maakt sneller nieuwe huidcellen, omdat je jouw huidstructuur verfijnt door het scrubben. Hoe regelmatiger je scrubt, hoe makkelijker je huid zichzelf vernieuwt.

6. Je huid neemt crèmes, zeep en andere producten veel makkelijker op. Zo krijg je een soepele en gehydrateerde huid.

7. Door te scrubben stimuleer je jouw doorbloeding, waardoor de kleur van je huid verbetert. Heb je geen scrub in huis maar wil je toch een betere doorbloeding, dan kun je ook crème in ronddraaiende bewegingen aanbrengen op een schone huid.

 

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en is continu bezig om zichzelf te vernieuwen en te herstellen. Helaas hebben dode huidcellen de neiging zich op te hopen tijdens dit proces, waardoor je huid er dof of schilferig uit gaat zien. Een bodyscrub gaat dit probleem tegen en verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar zorgt tevens voor een glanzende huid.

 

Wanneer mag je géén Body-scrub behandeling krijgen!

Als je bent verbrand
Wanneer je huid verbrand is door de zon betekend dit eigenlijk dat je huid is een letsel en verwonding heeft opgelopen. Het heeft daarom tijd nodig om te herstellen. Als je gaat scrubben na een dagje strand kan dit je huid juist nog verder verwonden. Beter is het om je gevoelige huid met zachte cleansers schoon te maken en hydraterende olie gebruiken om de huid te verzachten.


Bij een muggenbult

Hoewel je misschien denkt dat je hiermee je huid schoon maakt, is dit juist niet het geval. Door te scrubben verspreid je het gif van de muggenbeet juist makkelijker. Hierdoor wordt het jeukende plekje alleen maar groter en roder. Je kunt de beet beter verdoven door er een ijsblokje op te houden. Je kunt natuurlijke antihistaminica gebruiken om de jeuk te verlichten of een ontstekingsremmer zoals cortison crème proberen.


Na een operatie

Na een kleine of grote operatie is je lichaam aan het herstellen. Vermijd het de huid die aan het helen is. Je zou essentiële componenten kunnen weghalen die voor een sneller en beter herstel zorgen. Hierdoor worden de littekens alleen maar zichtbaarder. Wees dus voorzichtig.


Als je een huidverlichtende crème gebruikt

Als je pigmentvlekken weg probeert te krijgen met een huidverlichtende crème is het geen goed idee om daarbij ook nog te scrubben. De crème kan al aardig agressief zijn voor je huid. Een scrub zou het alleen nog maar meer irriteren. Het kan zelfs ontstekingen in de huid veroorzaken, waardoor je juist donkere pigmentvlekken krijgt.


Voor of na een chemische lichaamspeeling

Een chemische lichaamspeeling haalt al alle dode huidcellen van je lichaam af. Het heeft dus geen zin om het nog eens te gaan scrubben. Je wil de chemicaliën van de peeling hun werk laten doen. Als je ze een handje helpt door te scrubben wordt je huid alleen maar dunner en riskeer je een brandwond. Geef je lichaam wat tijd om te herstellen.


Wat kun je verwachten bij een body-scrub
De meeste bodyscrubs hebben suiker of zout als basis, maar sommige scrubs bestaan ook uit andere ingrediënten, zoals tarwezemelen. Deze ingrediënten zorgen voor een langdurig resultaat en een extra zachte huid.

Tijdens de behandeling wordt de scrub in cirkelvormige bewegingen op je huid aangebracht, waarbij verstopte poriën worden geopend en dode huidcellen worden verwijderd. Wanneer de bodyscrub over het hele lichaam is aangebracht, zal deze worden verwijderd met een vochtige doek waarna je huid weer glad, zacht en stralend tevoorschijn komt.

Naast een zijdezachte huid, heeft een bodyscrub nog meer voordelen. Een droge huid met veel verstopte poriën zal er na een bodyscrub weer gezond uitzien. Wel moet je oppassen wanneer je last hebt van eczeem of psoriasis, omdat de scrub erg kan schuren op de gevoelige huid. Tevens is een bodyscrub ook ideaal om je lichaam voor te bereiden op een spray tan. Zo zal de spray tan zich niet hechten aan dode huidcellen, maar aan je nieuwe, gladde en frisse huid.


GOED OM TE WETEN

Wanneer je jezelf echt eens even wilt verwennen, kun je een bodyscrub combineren met een andere heerlijke treatment, zoals een massage. Hierdoor zal je huid er weer als nieuw uitzien.

Dus of je nou op vakantie gaat of gewoon wilt genieten van een superzachte huid, een bodyscrub is DE perfecte behandeling om een droge, doffe huid tegen te gaan en deze weer te laten stralen.