Voor wie?

Voor wie is mijn behandeling? Feitelijk voor iedereen die vastloopt in zijn of haar leven. Die niet verder komt met de manier waarop er nu geleefd wordt. Moe, geen zin, lusteloos, geen energie, geen conditie, niet vooruit te branden. Herken je jezelf al?

Maar de verdieping en de specialisatie ligt bij "Rouwen bij Verlies", "angst- en stress beheersing" en "chronisch ziek".

Rouwen bij Verlies

Rouwen is het verwerken van een groot verlies. Dit kan een verlies zijn bij een overlijden van persoon of dier, het verlies van je baan of je gezondheid door ziekte. Maar het kan ook een verlies zijn bij de hoop op een kind. En misschien voel jij wel een groot verlies na een scheiding of bij het ontvluchten bij een relatie. Waardoor je een verlies van eigenwaarde of identiteit heb.

Rouwproces

Er bestaat geen vaste volgorde van rouw. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Er is ook geen tijdsbestek aan een rouwperiode verbonden. Want ieder verlies is uniek, ongeacht wat voor soort verlies het is. Zo zijn er verschillende methodes, fases en taken die in de loop der jaren zijn ontwikkeld en die meegegroeid zijn met de tijd. Lees hier verder ..... (opent in een andere website)

Angst- en stress beheersing

‘Een donker bos, nauwelijks een ster aan de hemel, het regent pijpenstelen en daar staat een man. Hij zoekt de weg naar zijn huis. Hij hoort de wolven huilen. De regen heeft het pad overspoelt met gras en aarde, zodat je het pad niet meer kunt zien. Hoe moet hij nu de weg naar huis vinden? Hoe kan hij zich tegen de naderende wolven beschermen? Waar kan hij hulp vinden?........’

Angsten zijn overal en er zijn er veel. Ze zijn een vast gezelschap in ons leven.

Kijk nog eens naar bovenstaand verhaal. Een typische scene uit bijvoorbeeld een horrorfilm.

De man heeft vermoedelijk verschillende angsten:
1. Vrees voor zijn leven

2. Angst voor de wilde dieren

3. Angst de weg niet te vinden

4. Angst voor de duisternis

5. Angst zijn geliefden niet meer te zien etc.

Maar dat is slechts een film; laten we liever eens naar een situatie van alledag kijken. Lees hier verder .....

Chronisch ziek

Een chronische ziekte is een aandoening die nooit meer helemaal overgaat met ziektes zoals reuma, astma, COPD, diabetes en hart- en vaatziekten. Als je chronisch ziek bent, stap je noodgedwongen de wereld in van zorgverleners, spreekkamers, onderzoeken en behandelingen. Je zoekt informatie, je voert gesprekken, je maakt keuzes. Zonder enige ervaring. en dit maakt veel mensen onzeker. Want wat is goede informatie? Past al deze informatie wel bij iedereen? Wat moet ik allemaal regelen? Wie kan mij helpen? Hoe kan ik omgaan met mijn chronische ziekte? En hoe doen anderen dat? Allemaal vragen die voorbij komen als je in een wereld van onzekerheid stapt.

Zodra er weer wat rust komt met alle onderzoeken in de reguliere wereld, komt vaak het besef wat er nu precies is gebeurt. En dan komt de vraag: hoe nu verder! Regulier en complementair gaan mijns inziens heel goed hand in hand samen. En dat is het moment waarbij ik in beeld kom. Lees hier verder .....