Buikpijn

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 15:32

Buikpijn van de zenuwen. Vlinders die door je buik fladderen. Een niet pluis gevoel in je onderbuik. Herkenbaar voor je? Je hebt dan geen “echte” buikpijn. Het is een reactie van een gebeurtenis die in je buik tot uiting komt. Stress en spanning zijn daarin hele grote boosdoeners. “Ik heb er mijn buik van vol”, is er ook zo één. Je hebt er genoeg van of vermand worden door verdriet.

 

Herkenbaar?

 

De holistische insteek

Vanuit een holistische kijk bevat leefstijl een meer dan alles omvattend geheel. En is de leefstijl gebaseerd op een aantal holistische vlakken, bestaande uit 5 niveaus:

  • Emotioneel
  • Energiek
  • Mentaal
  • Fysiek
  • En spiritueel

Als er een verstoring is op één van bovengenoemde niveau’s, dan raak je uit balans en zou je ziek kunnen worden. Alle 5 de niveaus zijn namelijk met elkaar verbonden en hebben interactie met elkaar.

 

Hieronder zal ik 2 soorten buikpijn (algemeen) uitleggen

 

Buikpijn in relatie tot psychologische aandoeningen

De buik symboliseert de “Gelukslach”. Je stelt je breed open voor datgene het leven te bieden heeft.

 

Het gaat mis met de buik (buikpijn) als jij je niet openstelt voor het leven. Voorwaarden zou stellen aan het leven, ondankbaar zou zijn, in angst levend omdat jij je afsluit voor het leven, liefde en geluksbesef. Omdat je blijft “vasthouden” en veranderingen voor eigen geluk niet toestaat.

 

Sluit je niet af, misken je innerlijke rijkdommen niet. Stel geen eisen aan het leven, maak jezelf niet ongelukkig. Haal jezelf niet neer en twijfel niet aan je eigenwaarde. Keer je niet af van wat het leven jou te bieden heeft. Trek je niet terug.

 

Buikpijn in relatie tot krampen

Je zit boordevol potentie, maar je ziet het zelf niet. Angst is aanwezig en je twijfelt aan jezelf, je twijfelt aan de weg die je genomen hebt. Je krijgt geen grip op de situatie en je vertrouwt het leven niet helemaal. Bang voor ‘het kwade’ en angst ‘voor de dood’. Bang om iets verkeerds te doen. Je normale energiestroom wordt omgezet in nervositeit.

 

Wees wakker en waakzaam. Blijf aanwezig in de realiteit. Wees niet bang en maak jezelf waar! Angst creëert onwerkelijke gedachten. Sta met beide voeten op de grond en laat nu in alle zelfverzekerdheid de energie alle kant opdraaien. Wordt bewust de baas van je leven en bouw het in vertrouwen en zekerheid uit met alle kennis/informatie die je hebt en kunt krijgen.

 

Kleine kinderen met buikpijn ervaren soms te weinig geborgenheid bij deze ouders die leven in angsten; en die zichzelf niet bewust zijn van hun mogelijkheden. Vertrouwen zij meer op zichzelf en op hun levensprocessen, dan kan dit de buikpijn bij de kinderen gunstig beïnvloeden.

 

Warme groet, Marianne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.