Meditatie (ZENsessie)

Wat is mediteren.
Als je voor de eerste keer gaat mediteren, kan het erg lastig zijn om je gedachten er bij te houden. Het lijkt dan ook wel of je gedachten juist op die momenten een geheel eigen leven gaan leiden. Deze gaan alle kanten uit. Je denkt bijvoorbeeld aan de boodschappen, aan je werk, wat je misschien nog zou willen opruimen of schoonmaken. De auto moet naar de garage. Maar ook minder leuke gedachten kunnen juist op die momenten naar boven komen. Gedachten waar je sowieso liever niet aan wil denken, of ze ver weg wil stoppen omdat het je verdrietig maakt en buikpijn geeft.
Leren mediteren is een proces. Want iedereen kan het. Geef het de tijd en sta er voor open.  En hoe vaker je gaat mediteren, hoe meer helder je geest zal worden, hoe beter je alles in perspectief zult kunnen zien.

Maar wat is mediteren nu eigenlijk?

Meditatie is een manier om om te gaan met stress, verdriet, angsten en onzekerheden. Maar ook een manier om  leuke dingen te verwezenlijken die je op je pad tegenkomt. Mediteren is een manier om weer innerlijke rust te krijgen, om je hoofd leeg te maken. Jezelf ook daadwerkelijk de rust te geven die je gewoon nodig hebt. Je gedachten leren loslaten. Maar ook dat je gedachten er gewoon mogen zijn zoals ze zijn.

Veel mensen denken dat ze vooral gelukkig kunnen zij als ze die mooie auto hebben kunnen kopen, of dat geweldige huis met die grote tuin. Maar innerlijke rust is even zo belangrijk. Als je geen rust kunt vinden in jezelf en jezelf niet kunt accepteren, dan zal die auto en dat grote huis jou niet gelukkig maken. Begin bij jezelf is een hele cliché zin, maar zeker zo waar.

Er zijn verschillende soorten meditaties. Je kunt zonder muziek, maar ook met begeleidende muziek mediteren. Meditaties kunnen heel visueel gemaakt worden of op het gevoel gericht zijn. Maar meditaties kunnen ook op
thema' s gebaseerd zijn zoals loslaten, liefde, vergeven of naar je innerlijke kind kijken. Vaak ligt het ook aan het moment en wat bij je past waardoor jij je prettig voelt met een meditatie.

Meditaties kunnen je ook letterlijk raken, met name als je meditaties hebt die op je gevoel werken. Ze kunnen dan ook een scala aan emoties losmaken. En ook dat mag, het mag er zijn. Dit geeft vaak ook heel veel verlichting.

Mediteren helpt tegen pijn, onzekerheden, angst en stress.

Voor de eerste keer mediteren?

  • Via Youtube kun je heel veel meditaties vinden en kies iemand die een prettige stem heeft voor jou.
  • Vind je het toch wat eng, dan kun je kiezen voor een Bodyscan
  • Met een Bodyscan ga je alle lichaamsdelen langs om deze te leren ontspannen
  • Ga gemakkelijk zitten of liggen
  • Haal een aantal keren diep adem, in en uit
  • En concentreer je op je ademhaling

Meditatie sessie op locatie

Liever een meditatiesessie ervaren in de praktijk? Dat kan ook. Over het hele jaar worden er regelmatig meditatie sessies gegeven. Kijk voor de data in de agenda.
Want ..... Je kunt je zondagochtend uiteraard niet beter beginnen dan met mediteren. Reserveer hieronder jouw mat/matras onder het kopje workshop: meditatie sessie. Jouw plekje kost hiervoor €15,00. Reserveer op tijd! Er is plaats voor 9 personen.

Een 21 dagen gratis online meditatiesessie

Er staat een 21 dagen meditatiesessie online. Deze is helemaal gratis voor jou! En kun je toepassen in je dagelijkse bezigheden op momenten dat het jou uitkomt. Waarom 21 dagen? Volgens neuro-weterschappers duurt het 21 dagen voordat jij in je hoofd een transformatie (een verandering) kunt bewerkstelligen. En dat is eigenlijk voor alles zo natuurlijk. Als je wilt afvallen of aankomen, een andere loopbaan wil starten, wel of geen opleiding gaan volgen of een verandering voor jezelf in bijvoorbeeld een andere denkwijze wil aanleren. Geen enkele verandering kun je waarmaken binnen een paar dagen. Het kost tijd en geduld. Dus waarom dan niet beginnen met deze meditatiesessie van 21 dagen? Je kunt je aanmelden door een onderstaand formulier in te vullen. Twijfel je nog? Je zit nergens aan vast. Dus zeker doen! Het is de moeite waard om voor jezelf te zorgen!