Een klankschalensessie, ook wel bekend als klanktherapie of klankschaalmassage, is een vorm van alternatieve geneeskunde die gericht is op het bevorderen van ontspanning, het verminderen van stress en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door middel van geluid en trillingen. Klankschalensessies worden al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen, vooral in Azië, maar ze winnen ook aan populariteit in het Westen vanwege hun helende effecten en therapeutische voordelen.

Een heerlijke, prachtige methode om verdieping te geven aan een behandeling. De klankschaal kan ingezet worden om blokkades los te trillen die dus vast zitten in je lichaam.

Wat is het effect van een klankschaal
De klank van een klankschaal doordringt ons hele lichaam. Iedere cel wordt bereikt met het gebruik van een klankschaal. alle weefsels en organen worden aan getrild en kunnen zo weer in balans geraken met de rest van ons lichaam. Klankschalen krijgen ook steeds meer bekendheid, worden steeds vaker ingezet zowel bij behandelingen als bij een massage om spanningen en blokkades effectiever te kunnen behandelen.
Klankschalen kunnen jou helpen om beter in balans te komen met jezelf en je omgeving. Ze werken in op onze geest, lichaam en ziel. De trilling van de klankschaal heeft een krachtige uitwerking op jou. Er zal iets gebeuren met je, alsof er iets opengaat waardoor de spanning weg kan. Scrol verder naar beneden voor een uitgebreidere uitleg.

Voor wie is de klankschaal geschikt?
De klankschaal werkt ondersteunend bij één van de volgende klachten:
- rugpijn
- hoofdpijn
- astma / eczeem / allergie
- depressie
- vermoeidheid / burn-out / M.E.
- concentratiestoornissen
- slapeloosheid
- stress
- blokkades
- vervuilde aura

Voor wie is de klankschaal minder geschikt?

  • Klankschalen zorgen ervoor dat alles open komt te staan zeg maar. Ze geven inzicht, kunnen herinneringen oproepen en / of versterken.
  • Bij traumatische ervaringen, fobieën en / of angsten, is het gebruik van de klankschaal soms af te raden. Het verschilt per persoon tot in hoeverre dit de overhand neemt in het dagelijkse leven. En of je bereid bent te accepteren dat na een behandeling de klachten tijdelijk kunnen toenemen.
  • Als je onder psychiatrische behandeling bent bijvoorbeeld schizofrenie.
  • Als je last hebt van psychoses of deze in het verleden hebt gehad.
  • Epilepsie
  • Pacemaker
  • Trombose
  • Schroeven en / of platen in je lichaam hebt
  • En bij een zwangerschap tot de 6e maand

Introductie: Voordat de sessie begint, zal ik een inleidend gesprek met je voeren om meer te weten te komen over je gezondheidstoestand, eventuele lichamelijke klachten, emotionele stress of andere zorgen. Dit helpt mij om de sessie op maat te maken en te richten op specifieke gebieden die extra aandacht nodig hebben.

De Sessieruimte: De klankschalensessie vindt plaats in een rustige, comfortabele ruimte met gedempt licht om een ontspannende sfeer te creëren. Ik zal hierbij ook de klankschalen strategisch in de ruimte plaatsen, zodat hun geluid en trillingen zich kunnen verspreiden. Met verschillende klankschalen loop ik ook om je heen en wanneer dit nodig blijkt te zijn, raak ik je ook aan met de klankschaal. Dit is meestal op de buik, de rug, benen of voeten.

Ontspanningsoefeningen: Voordat de klankschaal wordt gebruikt, zal ik je vragen om comfortabel te gaan liggen op de behandeltafel. De sessie begint vaak met een paar ademhalingsoefeningen of geleide meditatie om je te helpen ontspannen en je aandacht naar het hier en nu te brengen.

Klankschalen en Trillingen: Ik bespeel de klankschalen door ze voorzichtig te slaan of te wrijven met een klopper of stok. De klankschalen produceren een harmonieus geluid en creëren trillingen die resoneren met het lichaam. Deze trillingen verspreiden zich door je hele wezen, inclusief je lichaam, geest en energieveld.

Effecten op het Lichaam: De trillingen van de klankschalen kunnen een diepe ontspanning teweegbrengen en je zenuwstelsel kalmeren. Het wordt vaak beschreven als een innerlijke massage die spanning in spieren en weefsels verlicht. Bovendien kan het helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en het lichaam te helpen zichzelf te genezen.

Effecten op de Geest: Naast het fysieke aspect hebben klankschalensessies ook invloed op de geest. De repetitieve en harmonieuze klanken kunnen helpen om je geest tot rust te brengen, je gedachten te kalmeren en stress en angst te verminderen. Sommige mensen ervaren zelfs een verhoogde staat van bewustzijn of meditatieve toestand tijdens de sessie.

Energiebalans: Ik geloof ook dat de trillingen van de klankschalen kunnen helpen om geblokkeerde energie in het lichaam los te maken en in balans te brengen. Dit wordt vaak geassocieerd met concepten uit de traditionele Chinese geneeskunde en Indiase Ayurveda.

Afronding en Reflectie: Na de sessie zal ik de klankschalen langzaam laten uitklinken. Je krijgt dan de tijd om rustig weer bij te komen en na te voelen wat de sessie met je heeft gedaan. Ik zal de ervaring met je bespreken en eventuele vragen beantwoorden.

Het aantal en de duur van de klankschalensessies kunnen variëren, afhankelijk van je behoeften en doelen. Sommige mensen ervaren directe voordelen na één sessie, terwijl anderen baat hebben bij regelmatige sessies om langdurige effecten te ervaren.

Het is belangrijk op te merken dat klankschalensessies, hoewel ze als ontspannend en ondersteunend worden ervaren, geen vervanging zijn voor medische behandelingen. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt, is het altijd raadzaam om een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen.