Wie ben ik

Om te weten bij wie je terecht komt, is het altijd wel fijn om iets te weten over iemand.

Je wil toch altijd graag zien wie die persoon is.

Dat ben ik dus, zoals je kunt zien op de foto. Ik ben dus Marianne. 49 lentes jong. (Je bent zo jong als dat je je voelt zeggen ze toch?) En de trotse eigenaar van onder andere "Holistic Flow", "Rouwen bij Verlies" en "De Kruiden Bar".

Hoe is Holistic Flow tot stand gekomen. Altijd al ben ik heel gevoelig geweest voor geluiden en de emoties van anderen. Ik kon mezelf niet laten zien waar dan ook, of er kwam ook altijd wel iemand naar me toe om zijn/haar verhaal kwijt te kunnen. Of ik ze ergens mee kon helpen en of ik iets kon "doen". Ik heb me ook heel vaak afgevraagd waarom bij mij? Waarom ik? En wat zou ik dan moeten "doen". Pas de laatste 7 jaren heb ik een antwoord op die vraag. Ik kan inderdaad iets "doen".

Na 32 jaar in de zorg te hebben gewerkt dacht ik, ik wil iets anders gaan betekenen. Ik ben verpleegkundige van origine en inmiddels werk ik nog enkele dagen per week, waarvan de meeste in een ziekenhuis, via een detacheringsbureau.

 

8 jaar geleden ben ik een massage opleiding gaan volgen en dat vond ik geweldig om te doen. Ik heb er in de tussen tijd ook heel wat gevolgd als bijscholing waardoor mijn assortiment ook behoorlijk is uitgegroeid. En het leuke is dat ik door al deze ervaringen ook weer zelf mijn massagetechnieken ontwikkel zoals de Fire & Ice massage, de vlindermassage en de geriatrie massage. En ben ik trots op de massagecursus die ik inmiddels geef als complementaire aanvulling in de zorg. Ik kan hier veel aan toe voegen door eigen ervaringen die ik van al die jaren in de zorg heb opgedaan. Dit maakt ook dat de massage cursus meer een eigen iets wordt in de zorg en wat ook echt als een toevoeging gezien kan worden.

 

Door het aanraken van mensen tijdens het masseren merkte ik dat ik ook heel veel voelde. Zoals moeheid, pijnblokkades, emoties, rouw, verdriet en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik gaf ze blijkbaar altijd heel veel energie van mezelf. Dat bleek althans achteraf. Zelf was ik daarna soms echt doodop. En dacht ik ook bij mezelf, hier moet ik iets mee gaan doen. Na een zoektocht op internet kwam ik Reiki tegen. Door deze cursus te volgen zou ik dan beter beschermd zijn voor/tegen mezelf en zou ik ook beter mijn eigen energie kunnen bewaken.

Ik heb daar niet gelijk actie op ondernomen, was ook echt nog in de zoekfase. Waar zou ik dat kunnen volgen en bij wie? Daar waar ik een cursus volg moet namelijk ook altijd goed voelen voor mezelf en ook aansluiten. Als de klik er niet is dan wordt het niet veel. Reiki bleef dus in de zoekmodus staan.

 

De klankschalen hadden inmiddels ook mijn aandacht gekregen. Wat een mooie geluiden komen daar uit. En er zijn zoveel verschillende klankschalen te vinden zodra je je daar in ga verdiepen. Echt onvoorstelbaar! Ik heb inmiddels meerdere klankschalen die ik gebruik bij een meditatie sessie, een klankschalen soundhealing of voor een behandeling.

 

Tot ik, een aantal jaren geleden, op een beurs liep en aangetrokken werd door iedere klankschaal die ik tegen kwam. Er was er 1 die mijn volledige aandacht kreeg. Niet alleen door de klankschaal, maar ook door de persoon die mij aansprak. Ze voelde dat ik ook echt zoekende was naar "iets", en dat iets was iets wat ik zelf ook niet goed onder woorden kon brengen. Daar heb ik een heel leuk gesprek mee gehad en ik heb een Reiki behandeling gehad. En het eindresultaat is geworden dat ik daar met de opleiding ben gestart tot holistisch energetisch therapeut. De opleiding heb ik gevolgd bij ZoMa opleidingen in Westervoort. En al het geleerde kon ik gelijk in de praktijk uitgevoerd. Dus mijn behandelingenlijst zal ook steeds meer uitbreiden. En inmiddels mag ik mezelf ook gastblogger noemen bij ZoMa opleidingen.

 

Mijn favoriete hobby: Tekenen. Tekenen is vroeger altijd één van mijn grootse hobby's geweest, net als lezen overigens. Maar op een gegeven moment zijn de potloden in de kast beland, druk met de studie en het leven er om heen. Maar wat vind ik het fijn dat ik de potloden weer terug heb gevonden. Wat een tijd en rust kun je maken voor jezelf door te gaan tekenen. Tekenen geeft een helend en genezend effect, waardoor je weer verder kunt op je levensreis.

Met het tekenen kan ik overigens wel weer heel veel kanten laten zien op holistisch gebied. Meer hierover weten? "Blader" maar eens door de website. Je komt heel veel moois tegen. En er zal vast wel iets zijn wat bij jou past.

Verder nog over mij

Ik ben dus 49 lentes jong zoals ik eerder al aangaf. Ik ben getrouwd met manlief Bas, die zeer gedreven is in zijn passie als vrijwillig brandweerman. Voor zijn werk is hij BHV-instructeur. Dus ik kan wel zeggen dat we in een brandveilig huis wonen. En we wonen samen in een heerlijk rustig dorpje in het Land van Maas en Waal.

We hebben 5 vrolijke viervoeters die heeeeel zielig kunnen miauwen en hele gesprekken met je kunnen voeren.

Tom 19 jaar

Ginger 9 jaar

Nozy 9 jaar

Pebbles 5 jaar

Bella 5 jaar


Sinds mijn 17e werk ik al in de zorg. Met tussendoor een keer een kleine uitstap om in een winkel te werken. Maar daar kwam ik er al snel achter dat dat niet de juiste plek voor mij was. En was ik al heel snel weer terug in de zorg. Maar zonder uitstap had ik natuurlijk nooit kunnen weten of ik met het juiste werk bezig was. Dus was het zonde van de tijd? Nee hoor, want door dit soort uitstapjes worden vaak een hoop dingen duidelijk. Heb jij wel eens zo'n uitstapje gemaakt wat totaal iets anders was? Eigenlijk omdat je zoekende bent of je wel het juiste aan het doen bent?

In de tijdslijn van mijn werkperiode verschillende opleidingen en cursussen mogen volgen. Hetzij vanuit mijn werk of gewoon vanuit mijzelf om mijn kennis te vergroten. Op verschillende werkplekken mogen werken. Maar eigenlijk nooit langer dan 2 of 3 jaar. Dan was ik al weer toe aan iets anders, iets nieuws. Nu achteraf is het eigenlijk een hele lange zoektocht geweest zou je kunnen zeggen. Een zoektocht waarvan ik zelf niet altijd geweten heb dat ik zoekende was.

In 2011 heb ik een hernia gehad waarna er wel een aantal dingen veranderd zijn. Nadat ik hiervan was opgeknapt (ik had op dat moment het geluk op neurologie te werken waardoor ik al snel een diagnose en behandelplan had) heb ik heel veel stappen kunnen zetten.

Ik ben toen begonnen met sporten. Allereerst om mijn rug aan te sterken, maar ook om mijn gewicht aan banden te leggen; want die was toch wat toegenomen door het goede, bourgondische leven. Maar wat zou ik kunnen gaan doen? Dansen is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden. Vroeger heb ik op stijldansen gezeten een aantal jaren. Geweldige methode om je gedachten leeg te maken. Toch in beweging en gelijk soepel blijven. Maar ik wilde niet meer gaan stijldansen, ik wilde gaan sporten. Tot ik Zumba tegen kwam. DE combinatie van dansen en sporten. Heeeerlijk vond ik het. Zodanig dat ik zelf instructeur ben geworden. En ben ik vrij snel mijn eigen lessen gaan geven. Dat is inmiddels 8 jaar geleden. Ik ben toen begonnen met 1 uurtje in de week en uiteindelijk gaf ik 16 uur per week les. Dat is wel een verschil met 8 jaar geleden! Het afgelopen 2 jaar zijn de lessen geminderd naar 3 uur per week. En dat is ook goed. Mijn praktijk is steeds verder gegroeid en uitgebreid in mijn specialisaties en met onder andere een heel item over en met kruiden, waar hele mooie boodschappen aan vast zitten.

Sindsdien heb ik al heel wat cursussen gevolgd voor verschillende soorten lessen en behandelmethodes. En ook daarin zit vooruitgang. Zo ben ik begonnen met ruimtes te huren. Het dorpshuis, een gymzaal, een kantine etc. Overal waar een zaaltje is kun je iets mee doen. Tot oktober 2018 heb ik dat op die manier gedaan. En vanaf die datum heb ik mijn eigen Holistisch Bewustzijns Centrum. Niet groot, maar heerlijk kleinschalig, ieders op eigen niveau. De ruimte die ik heb beslaat een beweeg/workshop ruimte, een binnenkomst ruimte (ook wel de ont-moetingsruimte genoemd) en nog een massage/behandel ruimte. Dus voor mij heel ideaal, want ik heb nu alles onder één dak om ook echt vanuit een holistische visie te kunnen werken. Om jou bewust te laten worden van je eigen zijn.

En hoe zit het met jouw vooruitgang en bewustzijn? Heb jij stappen durven zetten in je leven? De andere kant op durven lopen? Jezelf een andere levensstijl te geven? Durf jij te transformeren? Durf jij te blijven leren?

 

Durf jij je leven te leven?!