Alle afspraken verlopen conform RIVM maatregels.

Holistische voeding

Wie heeft er nooit een dieet gevolgd? Een crashdieet met alleen maar shakes, of zo min mogelijk eten. Vaak te weinig eten naar wat je nodig hebt, want dan val je af! Maar is dat ook echt zo? Hoe vaak heb jij dit al geprobeerd? En hoe vaak ben je dan daarna weer "gewoon" gaan eten. En zaten de "verloren" kilo's er snel weer aan? Vast wel. En vaak nog sneller dan dat ze er af waren. En vaak ook nog eens een beetje meer dan voorheen!. Ojeee........ En wat is dan nu je conclusie? Dat crash diëten niet helpen. Je houdt het niet vol. Je denkt vooral aan al dat lekkers wat je dan JUIST niet meer mag hebben. Zucht.....

Maar hoe ga je het dan aanpakken? Je gaat gezond eten. Maar wat is gezond eten? Ook daar zijn verschillende opvattingen over. Volgens de één mag je geen (of beter gezegd weinig) koolhydraten eten. De volgende geeft aan: ga voor de afwisseling. En weer een ander vertelt jou juist alleen volle producten zoals roomboter te eten. Wat moet je nu geloven? En welk "dieet" ga je dan volgen.

Ik ben van mening dat je juist geen dieet moet gaan volgen. Maar wel je eetpatroon kunt aanpassen. Maar daar houd het echter bij niet. Want ook afvallen doe je op verschillende vlakken. Hoe komt het dat je een kilootje te veel weegt? Wat is daarvan de oorzaak? Als je een grote stressfactor hebt, dan kun je blijven proberen af te vallen, maar dan blijft het resultaat weg. Ben je een emotie eter, ook dan wordt het lastig. De eerste vraag is dan ook, waarom ben je een emotie eter? En zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen.

Afvallen heeft heel veel te maken ook met je stressgehalte, slaap je goed, kun je ontspannen en doe je dat dan ook?! Hoe is jouw mindset hierin? Die zal namelijk eerst mogen veranderen in jouw leefstijl, als je blijvend afval resultaat wil zien.

Holistisch afvallen

Afvallen doe je dus niet alleen maar met "gezonde voeding", op de juiste tijden eten en drinken en opletten wat je eet. Afvallen doe je met alle facetten van je leven, op alle 5 de niveaus van het holisme.

Vind jij het lastig om de juiste weg te vinden in jouw gewichtsbeheersing? Wil je graag wat kwijt in gewicht, maar lukt het maar niet om op je weg te blijven? Dwaal je vaak af? Of loop je net zo hard je weg weer terug?

Dan kan ik je helpen om mee te lopen op jouw weg. Door een "voedsel"-opstelling kan ik  jou handvatten geven hoe je weer terugkomt van een zijweg. Hiervoor kun je bij mij een afspraak maken voor een consult.