Familiesysteem mandala

Benut de energie van je voorouders

 

Volgens een systemische benadering maken familieleden deel uit van een onzichtbaar veld dat hen als familie verbindt: het familiesysteem. Binnen het systeem heeft iedereen zijn eigen plaats – er is een natuurlijke ordening van alle familieleden. De levensstroom loopt van voorouders, overgrootouders, grootouders, ouders naar kinderen en kleinkinderen.

 

Het familiesysteem als fontein. Eerdere generaties staan in de bakken van de fontein boven jou en latere generaties staan in de bakken van de fontein onder jou. De levensenergie stroomt net als het water van een fontein van boven naar beneden. Als je als kind belandt in de fonteinbak van je ouders of zelfs nog een bak daarboven, dan kun je niet de levensenergie ontvangen die hoort bij jouw plaats. Het is helend om weer jouw eigen plek in de fontein in te nemen. Dan is de balans tussen geven en ontvangen hersteld.

Vragen die gedurende deze tekensessie gesteld kunnen worden, zijn onder andere:

  • Hoe heeft de familie zich door traumatische gebeurtenissen bewogen?
  • Hoe worden besluiten genomen?
  • En heeft dit gedrag zich tot een familiepatroon ontwikkeld?
  • Zowel de kracht als de zwakheden uit een familie hebben invloed op individuele gezinsleden, ook al hebben zij de betreffende familie niet gekend.

 

Met dit familiesysteem, ook wel familie mandala genoemd, gaan we terug tot 7 generaties. Hiermee kun je lijnen trekken naar mensen die je of wel of niet hebt gekend. Je gaat voelen hoe jouw familiesysteem in elkaar steekt en waar jouw gewoontes en gevoelens vandaan komen.

 

Alle lagen van de overdracht van de voorouders zorgen samen voor een unieke voedingsbodem waarin jij geworteld bent. Niet alle lagen van wat aan jou is overgedragen door de generaties heen zullen even vruchtbaar zijn. Soms is er zelfs sprake van emotionele armoede in de familielijn. Ook dat is waardevolle informatie. Hoe heb jij andere krachtbronnen aangeboord? Of ben je daar misschien nog naar op zoek?

 

Je gaat de energie gebruiken, of loslaten, die hierbij door de fontein gaat stromen.

 

Deze workshop vind binnenkort plaats op 12 oktober op de dinsdagavond. Je hoeft hiervoor niet te kunnen tekenen. Aanmeldingen zijn beperkt tot een kleinschalige groep van 4 personen.

Kosten per persoon: € 30,00

 

Wil jij aan de slag met je familiesystemen? De fontein weer laten stromen? Geef je dan op via onderstaand reserveringssysteem. En kijk hiervoor onder het kopje workshop: familiemandala.

 

Liefs Marianne