Praktijk voor groei, ontwikkeling en zingeving.

Mindful dansen


Hou je van dansen dan is Mindful Dansen zeker ook een aanrader.
Het fijne hier aan is namelijk dat jij helemaal niet hoeft te kunnen dansen. Het gaat om het plezier in het bewegen op zich, het leeg maken van je hoofd. Het voelen en ervaren van het denken in je hoofd, naar voelen in je lijf.

In een stressvolle tijd is het heerlijk om je gedachten op de loop te laten. Je kunt wel wat rust gebruiken en mindfulness is hierbij het juiste antwoord. Je gevoel en lijf met elkaar laten verbinden.

Dans zorgt ervoor dat je jezelf kunt vinden en tegelijkertijd kunt
verliezen. Het is dansen naar je eigen kunnen met een mix van bewegen, mindfulness en meditatieve elementen. Het doel hiervan is om (weer) bewust te worden van je eigen lichaam en je gedachten.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende muziek soorten en het eerste deel van de les zal een activerende factor hebben. Alles loslaten en lekker van je afschudden. Een verbondenheid maken tussen hoofd, hart en buik, zodat jij je weer als één geheel kan voelen.

Wanneer je je overgeeft aan de muziek en het bewegen, kan je in een soort van trance komen, een meditatieve staat. En dit werkt bevrijdend, euforisch, ontspannend en mindful. Het is werkelijk de simpelste en misschien ook wel de leukste manier om je lichaam en geest te ontspannen.

 

Mindful Dansen werkt ook door in je dagelijkse leven. Het helpt je om meer rust,  helderheid, vreugde en vrijheid te ervaren. En hierdoor zul je dan ook weer meer energie gaan krijgen.

Hoe is de les van Mindful Dansen opgebouwd?

  • We beginnen eerst met een warming up. We gaan onze spieren los maken, ons lichaam voorbereiden om te gaan bewegen met danspassen.
  • We gaan luisteren naar de muziek en we gaan DANSEN. Dit eerste deel is een activerend deel waarbij de hartslag hoger zal gaan. Om alles lekker los te schudden en van af te laten glijden.
  • Het "derde" deel is ademhaling, bewustwording en ontspannen.
  • En we eindigen met het "laatste" deel met stilte. Een meditatief moment voor jezelf in je eigen bubbel.
  • Een Mindful Dans les duurt ook iets langer dan de andere lessen. Deze duurt 5 kwartier.

 

Klik hier voor het lesrooster en de tarieven.

Move your body and calm your mind

 

Ga uit je hoofd en in je lijf en leer bewegen in het hier en nu.