Praktijk voor groei, ontwikkeling en zingeving.

Mindful BootWalk

Heerlijk buiten sporten in alle seizoenen van het jaar met elke weersomstandigheid. Wie wil dat?! Nou IK dus! Werken aan je gezondheid en ondertussen genieten van de natuur. Vorig jaar, in 2019, heb ik een training gevolgd Mind-Walk Fit en Power, waarbij ik weer nieuwe technieken en oefeningen heb geleerd. Met dit concept in mijn achterhoofd, heb ik hier mijn eigen draai aan gegeven en ga ik hier een wekelijkse les van geven.

 

Maar wat is dat eigenlijk "Mindful BootWalk? Het is een samengesteld concept van Mindfulness, Bootcamp, wandelen, Powerwalken en ademhalingsoefeningen.

Bij iedere sport is het belangrijk dat je een goede, juiste ademhalingsoefening hebt. Door hier extra aandacht aan te geven bij Mindfull BootWalk, zul je hier ook meer profijt van hebben. Zowel voor jouw eigen ademhaling als voor het effect op de oefeningen.

Op alle oefeningen die we doen tijdens deze les, zal er ook meer aandacht zijn op wat je aan het doen bent. En ga je leren je focus te leggen op de juiste momenten. Mindfull bezig zijn.

Want met mindfulness leer je je hoofd leeg te maken en alleen datgene toe te laten wat op dat moment van belang is.

De Bootcamp bestaat uit 2 X een kwartier een circuit aan oefeningen, uitgevoerd in de natuur. Dan wel met of zonder hulpmiddelen zoals een boom, een paar takken of een weerstandsband. De oefeningen bestaan uit 3 onderdelen: de benen, de armen en de core (oftewel je buik / taille / rug). Dus alles komt ook aan bod.

Voor het wandelen en Powerwalken gaan we weer andere technieken gebruiken. Hoe zet ik bijvoorbeeld mijn voet op de juiste manier neer. Wat doe ik met mijn armen en ook hierbij weer erg belangrijk, de ademhaling!

Al met al een gevarieerde les met verschillende onderdelen, maar die perfect op elkaar aansluiten als één geheel.

Mindful BootWalk
* Helpt bij afvallen en gewichtsbehoud.
* Houdt hart- en bloedvaten gezond.
* Maakt je botten sterk.
* Bouwt je weerstand op.
* Maakt vrolijk.
* Vermindert stress.
* Verstevigd buik, billen en benen.


Het wandel gedeelte bevat verschillende wandel methodes zoals: up-tempo wandelen, sportief wandelen, slow of snel wandelen. De oefeningen die we tussendoor gaan doen zijn gericht op fitness oefeningen zonder het gebruik van indoor materiaal. Er kan wel gebruik gemaakt worden van materiaal wat we in de natuur tegen kunnen komen zoals bijvoorbeeld een omgevallen boomstam of een bankje.


De lessen duren 1 uur, soms iets langer (paar minuutjes) afhankelijk van de route.
Van een beetje regen of sneeuw zullen we niet smelten. De lessen gaan dan ook altijd door tenzij het noodweer is.
Trek makkelijke sportschoenen en kleding aan en werk bij de sportkleding bij voorkeur in laagjes bij koud weer.

 

Klik hier voor het lesrooster en de tarieven.