Alle afspraken verlopen conform RIVM maatregels.

Reiki massage

 

Reiki en een massage inéén. Een holistische behandeling om geheel ontspannen weer de deur uit te gaan.

 

Wat is Reiki

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

Iedereen kan Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” wat voor iedereen wel bekend is, werkt met dezelfde universele energie. Het is geen bijzondere gave waar mensen mee zijn gezegend. Door het sturen van de energie activeren we het zelf-helende vermogen van het lichaam.

Een Reiki behandeling geeft mensen een goed gevoel, alsof je lekker in de natuur zit te genieten van de zon met een warm briesje en op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.

De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen. De Reiki behandeling kan op afstand gegeven worden.

 

De massage

De massage die gegeven wordt is  een klassieke ontspanningsmassage.

Een ontspanningsmassage is HET perfecte cadeau voor jezelf. Het is een moment om helemaal tot rust te komen en spanningen van je af te laten glijden.
Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak! Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

Ben je de laatste tijd prikkelbaar, moe, lusteloos, heb je veel stress of misschien wel een burn-out? Dan is het goed mogelijk dat je dat op fysiek gebied ook gaat merkten of misschien al wel merkt. Je krijgt last van slapeloosheid, spierpijn, stijve en pijnlijke spieren, hoofdpijn, rugpijn, nek- of schouderklachten of allerlei andere vervelende eigenaardigheden.

 

Met de Reiki massage worden "problemen/klachten" vanuit verschillende invalshoeken aangepakt. Wil je een vol hoofd en/of lichaam leeg maken en ontspannen naar huis? Dan is dit DE massage voor jou.

 

In het kort, wat gaat er gebeuren bij de Reiki massage:
Als eerste wordt je als het ware gescand met Reiki. Met mijn handen ga ik langs je hoofd, nek, gezicht en rug. Hiermee zal er gevoeld worden waar eventuele problemen in het lichaam plaatsvinden. Dat zijn de plaatsen die dan ook eerst behandeld zullen worden met Reiki. en daaropvolgend zal dan de massage uitgevoerd worden, hetzij met of zonder energetische massage-olie.