Tekenen in FLOW

 

Hoe zagen jouw tekeningen er vroeger uit? Of hoe zien ze er tegenwoordig uit?


Met potlood en papier creëer jij je mooiste creaties. En het mooiste is, je hoeft er niet voor te kunnen tekenen!


Als kind zul je ongetwijfeld, ik in ieder geval wel, veel getekend hebben zonder er bij na te denken of het wel of niet goed zou zijn.

Heerlijk kleuren buiten de lijntjes en niemand die er iets van zei.


Naar mate we volwassen worden, moet alles ineens binnen de lijntjes zitten. Anders is het niet netjes, niet geordend, of ben je te slordig.


Wanneer is dit beeld toch veranderd? Hoe was jij als kind met potlood en papier?

Heb je veel getekend? Maakte je alleen maar poppetjes? Of juist veel rondjes, veel gekleurde strepen?
Sta je er nog wel eens bij stil hoe het was om te tekenen? Zo heerlijk onbezonnen?


Ben je altijd blijven tekenen of ben je er mee gestopt? En wanneer ben je dan gestopt en waarom?
Wat deed tekenen voor jou? Hoe voelde jij je er bij?

Zo veel vragen waar je eigenlijk helemaal niet bij stil staat.Voor mij was tekenen altijd een grote hobby. Ik tekende veel en vaak. Het was ook een uitlaatklep voor mij.

Vooral alleen met een tekenpotlood in verschillende schrijf/teken diktes, oost-indische inkt en houtskool. Kleuren zaten er niet bij mij niet veel in.

 

En wat tekende ik dan? Heel verschillend eigenlijk. Op school waren het vooral de tekeningen waar je een opdracht voor kreeg.En wat ik vooral getekend heb zijn hoofden van niet-bestaande mensen. Of alleen een omtrek hiervan.En dan vooral inderdaad weer met alleen een potlood en geen kleur. Vooral leren tekenen en kleurlijnen gebruiken in zwart, grijs en wit. Boerderijen waren ook erg leuk om te tekenen, maar dan juist weer met oost-indische inkt.

Op een gegeven moment was ik gestopt met tekenen. Een andere periode, andere keuzes, druk met leren en studeren waardoor de tekenpotloden verdwenen naar de achtergrond. De uitlaatklep was even niet meer nodig, voldeed even niet meer in mijn dagelijkse routine.

Sinds enige tijd heb ik het tekenen weer opgepakt, maar dan in de vorm van de mandala's. Zo ontzettend fijn en mooi om die te tekenen. Een symbool voor oneindigheid, een cirkel zonder begin en zonder eind. Een transformatie van eindeloosheid, want niemand blijft altijd hetzelfde. En er zijn zoveel verschillende mogelijkheden hiermee die je kunt toepassen: "ONEINDIG".

En waarom de olifant? Die staat voor moed, kracht en liefde.


Heb jij al eens geprobeerd een mandala te tekenen?
En wil jij dit ook proberen? Of een ander soort tekening?


Via onderstaande link kun jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Holistisch Tekenen: Teken met een visie.

Waarmee word je op de hoogte gebracht in De Tekenbrief?

  • Wanneer er een online live tekenles zal zijn op facebook. Deze zal ook opgenomen worden en wordt nadien gedeeld op YouTube.
  • Zal er iedere maand een template of voorbeeld gedeeld worden die je mag gebruiken of na maken.
  • En zal je op de hoogte gehouden van verschillende cursussen die gaan starten. De eerste cursus "meditatief tekenen" start in januari 2021.

Zoals je kunt lezen komt er heel wat moois op het tekenpad.

Wordt dit ook jouw tekenpad? Teken je gezellig mee?

 

Als je je inschrijft voor de tekenbrief, krijg jij als dank GRATIS een online cursus om de olifanten mandala te tekenen.

Inschrijven voor De Tekenbrief

* indicates required
/ ( mm / dd )