Alle afspraken verlopen conform RIVM maatregels.

Wat is piloxing?

Piloxing is een trend die sinds 2013 uit Hollywood naar Nederland is overgewaaid. Het is een mix van Pilates, Boksen en Dansen. Als je graag nieuwe sporten uitprobeert, kun je deze mix zeker proberen! Eén sessie bestaat uit veel bewegingen en veel herhalingen. De bewegingen gaan op de maat van de muziek, afwisselend van langzaam naar snel. Je begint rustig door eerst warm te worden, simpele passen uit te voeren en 'rustig' te boksen. Al snel wordt het tempo verhoogd waarbij er veel armbewegingen, boksen en voetwerk aan te pas komt. De actieve momenten worden afgewisseld met wat rustigere bewegingen zodat je niet buiten adem raakt.

Om de lessen nog wat zwaarder te maken, kun je tijdens de lessen verzwaarde handschoenen aan doen, waardoor je ook nog eens krachttraining beoefend. In één les kun je 400 tot 900 calorieën per uur verbranden. Je valt hier niet alleen mee af, maar je spieren worden ook sterker!

Waarom is Piloxing goed voor je?

Het doel van de Zweedse bedenkster Viveca Jensen is dat je jezelf 'sleek, sexy en powerful' gaat voelen. Dit is mogelijk doordat pilates is gericht op oefeningen die flexibiliteit, kracht en coördinatie bevorderen. Bij boksen worden er veel krachtinspanningen met de armen beoefend en bij dansen zorgt de muziek dat lichaamsbeweging op een gracieuze manier wordt uitgevoerd. Door deze combinatie kun je je conditie verbeteren, aan je spieropbouw werken en door de vele bewegingen ook nog eens calorieën verbranden.

Voor wie is Piloxing?

Omdat veel vrouwen een negatief gevoel hebben bij boksen, beoefenen veel vrouwen juist deze mix van pilates, boksen en dansen. Dit is echter geen excuus voor mannen, want zij beoefenen deze sport even goed! Als je een beginner bent en niet zoveel conditie hebt, kan piloxing wel wat pittig/zwaarder zijn omdat het een sport is met non-stop interval trainingen. Maar wat je niet hebt, kun je opbouwen!! Als je enige sportervaring hebt en een redelijk tot sterk gespierd lichaam hebt opgebouwd, is deze mix ideaal!