Alle afspraken verlopen conform RIVM maatregels.

Mind-Walk XL Dromenvanger

Een dag voor jezelf inplannen.

Wanneer heb jij dat voor de laatste keer gedaan? Maar dan ook echt alleen voor jou? Nog nooit? Of is het al een hele tijd geleden?!
Dan gaat het toch weer eens tijd worden dat je alle aandacht aan jezelf gaat geven.

 

En dat kan met deze geweldige Mind-Walk XL. Deze Mind-Walk is één dag waarbij je in een groep, maximaal 10 personen, samen op pad gaat de natuur in.

Meditatief wandelen met aandacht voor je ademhaling, voor jezelf, je eigen kern. Op gepaste momenten tijdens deze wandeling gaan we ook oefeningen doen vanuit de yogasfeer, invloeden vanuit Tai Chi en/of vrije dans.

 

Mind-Walk is een programma waarmee je werkt aan je mindset, om obstakels te kunnen overwinnen. Een uitdaging naar jezelf toe om alle aandacht naar je eigen ik te brengen.

In Mind-Walk wordt er gebruikt gemaakt van verschillende methodes zoals onder andere:

  • NLP
  • Mindfulness
  • Meditaties
  • SLOWfit
  • Yoga
  • Tai Chi
  • Ademhalingsoefeningen
  • Omdenken / anders leren denken
  • En zo kunnen er elke keer verschillende methodes toegevoegd of veranderd / aangepast worden.

Wat ga je doen op deze dag met de Mind-Walk XL Dromenvanger

Samen in een groep gaan we eerst de natuur in om de Mind-Walk te wandelen met oefeningen, bewegingen, meditaties en/of visualisaties. Deze hele Mind-Walk dag is ingericht op het thema: "Dromenvanger". Dus ook de wandelroute buiten.

Hierin gaan we aan de slag met onze dromen. Iedereen heeft namelijk wel iets waar zij van droomt. Dat kan iets kleins of juist iets groots zijn. Misschien is het een droom waarvan je denkt, dat zal altijd een droom blijven. Maar is dat ook zo? Kan een droom nooit werkelijkheid worden? Met een dag als deze kun je dat achterhalen voor jezelf. Na de wandeling gaan we ieders onze eigen dromenvanger maken. Hierin kun je jouw dromen van die dag in verwerken, zodat deze eeuwig vastgelegd zijn.

Waar staat een dromenvanger voor

Het is een beschermer tegen nachtmerries. binnen de ring ziet het er uit als een web met in het midden een spin. Deze staan symbool voor de bescherming.

In het web raken de slechte dromen verstrikt totdat de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Deze zonnestralen laten de slechte dromen oplossen.

De ring er omheen staat voor het leven.

De kralen die in het het web verweven zitten symboliseren de wever; de spin creëert en beschermt, vangt de goede dromen en geeft deze door.

De veren die onder de dromenvanger hangen, laten de dromen zachtjes op de slaper landen. Want zoals je weet, een dromenvanger hoort boven je bed te hangen.