Alle afspraken verlopen conform RIVM maatregels.

Holistisch energetische behandeling

Holisme stamt af van het Griekse woord holon, dit betekent heel / alomvattend. Holisme is een filosofie, levensvisie of levensovertuiging. Er wordt daarbij van uitgegaan dat alles met elkaar in verbinding is. Een visie die in deze tijd steeds bekender wordt. In de holistische visie beschouwen we de mens als één geheel. Alle gevoelens, emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt dan heeft dat onmiddellijk effect op het andere niveau. Het lichaam is de graadmeter van onszelf, van hoe we ons voelen en hoe we denken. Als de graadmeter van balans niet meer in evenwicht is, dan zal het lichaam een signaal afgeven. Vaak al veel eerder dan wij ons realiseren. Je krijgt dan een klacht. De kunst is om de klacht te verbinden met de realiteit. En weet, het lichaam liegt nooit!

Bewustwording is een genezingsproces. Alles moet na een disbalans weer in balans komen om je weer lekker in je vel te voelen. Maar je moet je wel bewust zijn van je disbalans. Je kunt jezelf de vraag stellen waar jouw disbalans vandaan komt. Is de klacht ook de daadwerkelijke oorzaak of zit er nog een ander niveau achter die het d=signaal afgeeft.

Vaak is dit lastig te achterhalen. Wij mensen zijn geneigd om alleen naar de klacht te kijken die er op dat moment is. En niet naar de achterliggende klacht, naar de werkelijke oorzaak. Binnen de holistische visie wordt een klacht, symptoom of ongemak, gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde balans.

In het behandelen van mensen vanuit deze visie heb ik niet de intentie het signaal zo snel mogelijk weg te werken, maar de wens om die mensen te kunnen behandelen naar bewustwording en inzicht. Dat een klacht vaak niet op zich zelf staat, maar dat er vaak een achterliggende klacht aanwezig is.

Hoe ziet een behandeling er uit?

 • Je kunt een afspraak plannen via onderstaande button.
 • Hiermee kun je in een overzichtelijke maandkalender zien wanneer er nog een plaatsje vrij is voor jou.
 • Kom je voor de eerste keer voor een afspraak, hou dan rekening met een tijdsbestek van 1,5 tot 2 uur; dit is een intake gesprek inclusief een behandeling.
 • Hierin wordt besproken wat jouw hulpvraag is en zal ik ook een aantal vragen stellen over jouw hulpvraag of die gerelateerd zijn aan je hulpvraag.
 • Aan de hand van deze gegevens bespreek ik met je welke behandeling bij jou en je hulpvraag past.
 • Ga er vanuit dat je ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig hebt.
 • De behandeling vind plaats na het gespreksmoment/intake.
 • Na de behandeling komt er gespreksmoment over hoe de behandeling is ervaren.
 • Het vervolgconsult (een uur) begint met een "hoe is het nu" gesprek, een behandeling en een gespreksmoment nadien.
 • Voor de eerste 3 behandelingen is het niet wenselijk dat er meer dan 2 weken tussen zit.
 • Iets verder naar beneden gescrold vind je een aantal behandelingen uitgelegd.

Welke behandelingen kunnen er bijvoorbeeld gegeven worden?

 • Reiki:

  De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

  Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

  Iedereen kan Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” wat voor iedereen wel bekend is,  werkt met dezelfde universele energie. Het is geen bijzondere gave waar mensen mee zijn gezegend. Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelend vermogen van het lichaam.

  Een Reiki behandeling geeft mensen een goed gevoel, alsof je lekker in de natuur zit te genieten van de zon met een warm briesje en op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.

  De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen. De Reiki behandeling kan op afstand gegeven worden.

  Een Reiki sessie is ook als een behandeling op zich te reserveren. Gebruik hiervoor de reserveer button hieronder.
 • Klankschalen
  Een heerlijke, prachtige methode om verdieping te geven aan een behandeling. De klankschaal kan ingezet worden om blokkades los te trillen die dus vast zitten in je lichaam.

  Wat is het effect van een klankschaal?
  De klank van een klankschaal doordringt ons hele lichaam. Iedere cel wordt bereikt met het gebruik van een klankschaal. alle weefsels en organen worden aan getrild en kunnen zo weer in balans geraken met de rest van ons lichaam. Klankschalen krijgen ook steeds meer bekendheid, worden steeds vaker ingezet zowel bij behandelingen als bij een massage om spanningen en blokkades effectiever te kunnen behandelen.
  Klankschalen kunnen jou helpen om beter in balans te komen met jezelf en je omgeving. Ze werken in op onze geest, lichaam en ziel. De trilling van de klankschaal heeft een krachtige uitwerking op jou. Er zal iets gebeuren met je, alsof er iets opengaat waardoor de spanning weg kan.

  Voor wie is de klankschaal geschikt?
  De klankschaal werkt ondersteunend bij één van de volgende klachten:
  - rugpijn
  - hoofdpijn
  - astma / eczeem / allergie
  - depressie
  - vermoeidheid / burn-out / M.E.
  - concentratiestoornissen
  - slapeloosheid
  - stress
  - blokkades
  - vervuilde aura

  Voor wie is de klankschaal minder geschikt?
 • Klankschalen zorgen ervoor dat alles open komt te staan zeg maar. Ze geven inzicht, kunnen herinneringen oproepen en / of versterken.
 • Bij traumatische ervaringen, fobieën en / of angsten, is het gebruik van de klankschaal soms af te raden. Het verschilt per persoon tot in hoeverre dit de overhand neemt in het dagelijkse leven. En of je bereid bent te accepteren dat na een behandeling de klachten tijdelijk kunnen toenemen.
 • Als je onder psychiatrische behandeling bent bijvoorbeeld schizofrenie.
 • Als je last hebt van psychoses of deze in het verleden hebt gehad.
 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Trombose
 • Schroeven en / of platen in je lichaam hebt
 • En bij een zwangerschap tot de 6e maand

Ik wil graag informatie over een behandeling

Tarief holistische behandeling

Product Prijs
Eerste afspraak duurt 1,5 tot 2 uur € 75,00
1 uur € 62,50
Reiki behandeling € 62,50
Reiki online 45 minuten € 45,00
Wandelcoaching 1,5 uur € 85,00
Intuïtieve/holistische massage 55 minuten € 62,50
SLOWfit 1 op 1 60 minuten € 62,50
SLOWfit 1 op 1: 120 minuten € 110,00

Reserveer hieronder je afspraak